Ruime belangstelling voor de 80 meter vossenjachten

Ondanks alle Corona-perikelen is het ons dit jaar toch weer gelukt om een aantal 80 meter vossenjachten te organiseren. Deze vonden zoals te doen gebruikelijk plaats op het westelijke deel van Walcheren met het Kanaal door Walcheren als oostelijke grens. En over belangstelling is zeker niet te klagen want er deden steeds 5 à 6 teams mee, voorwaar niet slecht!

Het begrip team moeten we hier overigens ruim nemen, want soms bestaat zo’n team uit 1 personen… hi! Neem bijvoorbeeld Piet PE1NPX, hij weet steeds de vos als één der eersten te bereiken, en dat in z’n eentje op de elektrische scooter.

Bijzondere gast

Dit jaar hebben we trouwens een bijzonder gast als deelnemer mogen verwelkomen, n.l. Bill WB4WB. Hij is voor een periode van drie maanden in Middelburg neergestreken voor familiebezoek, en ruimt daarbij ook tijd in voor zijn radiohobby. Zo nam hij samen met Frank PE1EWR al twee keer deel aan de vossenjacht. Hij heeft daar bijzonder van genoten. Hij zal overigens ook present zijn als operator tijdens het Lighthouse Weekend, dit geeft wel aan hoe enthousiast hij is over het amateurwereldje op Walcheren!

Nog twee te gaan

Dit jaar hebben we nog twee vossenjachten voor de boeg. De eerste vindt plaats op woensdag 25 augustus, vanaf 19:30 uur komt de zender weer in de lucht totdat iedereen bij de vos is gearriveerd. Deelnemers worden verzocht zich in te melden op 145.225 MHz. De laatste editie zal plaats vinden op woensdag 22 september in het oostelijke deel van Walcheren en het westelijke deel van Zuid-Beveland.

Het Fotoboek van de Vossenjachten in 2021 is uitgebreid met nieuwe foto’s van de afgelopen vossenjachten.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.