FT8 demo op Techno Avond

In juli konden we eindelijk weer eens in de clubshack bij elkaar komen voor de Techno Avond om over de techniek van onze radiohobby te spreken. Maar ook gewoon bijkletsen over van alles en nog wat, want daar is duidelijk ook behoefte aan nadat we elkaar zo lang weinig of niet fysiek gezien hebben.

Tijdens de Afdelingsbijeenkomst van augustus kwam het onderwerp FT8 ter sprake. Dit is een moderne digitale mode die steeds populairder wordt en toch weer een ander facet aan de hobby geeft. Van het een kwam het ander en zo werd afgesproken dat Michel PE1PTS tijdens de Techno Avond van woensdag 18 augustus een demonstratie zal geven van deze mode.

Michel zal zijn computer en onlangs aangeschafte Yaesu FTdx10 HF-set meenemen naar de clubshack om aldaar te laten zien wat er mogelijk is met FT8, welke software je daarvoor kunt gebruiken en ons natuurlijk van de nodige “tips & tricks” voorzien. Dus wil je meer weten over dit onderwerp, kom dan zeker langs!

De clubshack is 18 augustus vanaf 19:30 uur geopend. Iedereen is van harte welkom.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *