Repeaters Goes en Bergen op Zoom gekoppeld

De beheerders van de 2 meter repeaters van Goes en Bergen op Zoom experimenteren momenteel volop met het koppelen van deze twee analoge FM-omzetters.

In het verleden gebeurde dat al regelmatig tijdens zowel de Goese als de Bergse radiorondes op resp. zondagmiddag en woensdagavond. Dat koppelen gebeurde dan via “echolink”, waarmee via internet over repeaters gewerkt kan worden. Dit had echter wat nadelen omdat de radiokant altijd voorrang had op echolink-gebruikers. 

Met de huidige methode worden PI3GOE en PI3BOZ gekoppeld via “svxserver”, ook via internet, waarmee een echt gelijkwaardige verbinding wordt gerealiseerd. De komende tijd zal de koppeling permanent in bedrijf zijn om e.e.a. goed te kunnen testen, zo lezen wij op de facebook pagina van PI3BOZ. Op deze manier wordt het bereik van beide repeaters in ieder geval flink uitgebreid! We zullen de ontwikkelingen verder volgen.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *