Special Call PA50DQB tijdens Locatorcontest

Dit jaar wordt het heugelijke feit gevierd dat het Dutch QSL Bureau – kortweg DQB genoemd – 50 jaar bestaat. Na overleg tussen de verenigingen Veron en VRZA werden de twee bestaande QSL-bureaus op 1 januari 1971 samengevoegd tot het DQB. Sindsdien verwerkt het bureau de in- en uitgaande QSL-kaarten voor de bij deze verenigingen aangesloten leden.

Zoals bekend is Karin PA2KM namens het DQB de regionale QSL manager (RQM) voor Regio 44 én is zij ook de contestmanager van de VRZA, dus de combinatie was snel gemaakt: Karin zal tijdens de laatste drie Locatorcontesten van dit jaar gebruik maken van de speciale call PA50DQB om de “verjaardag” te vieren. Uiteraard (hoe kan het ook anders) is door het maken van een QSO met deze call een leuke QSL-kaart te bemachtigen die natuurlijk via het DQB tot jou komt!

NLC

De Nederlandse Locator Contest (NLC) wordt iedere tweede dinsdagavond van de maand gehouden tussen 20 en 23 uur lokale tijd, op 6 meter en hoger. In de praktijk zijn de meest gebruikte banden 6m, 4m, 2m en 70cm. Karin hoopt zoveel mogelijk amateurs aan een QSO met deze speciale call te helpen. Uiteraard kunnen ook luisteramateurs een rapport insturen om de PA50DQB kaart te kunnen ontvangen.

De call PA50DQB zal tot eind dit jaar rouleren over het land en via diverse amateurs geactiveerd worden. Karin en Wijnand (sub-RQM voor Regio 44) zullen in het weekend van 20 – 21 november ook deze call activeren, maar dán met de nadruk op de HF-banden.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44.

Een gedachte over “Special Call PA50DQB tijdens Locatorcontest

 • 17 december 2021 om 15:04
  Permalink

  Hartelijk Gefeliciteerd met het 50 jarig jubileum Dutch QSL Bureau.
  Dat er nog maar vele mooie jaren mogen volgen.
  Bedankt voor de verbinding.
  Krijn Schuitemaker.
  PD9KS
  73

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *