Verrassing tijdens VRZA ALV

Zaterdag 2 oktober vond de landelijke algemene ledenvergadering (ALV) plaats van de VRZA. Hierbij legt het bestuur van onze vereniging verantwoording af aan de leden voor het afgelopen jaar. In dit geval eigenlijk voor de afgelopen twéé jaar, dit omdat vanwege Corona de ALV van 2020 geen doorgang kon vinden.

Zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk togen Karin PA2KM en schrijver dezes ook deze keer naar de plaats van handeling, deze keer te Breukelen. Aldaar was het bestuur aanwezig om de vergadering in goede banen te leiden en een veertigtal leden hadden de moeite genomen om deel te nemen.

Karin en Wijnand tijdens de ALV
Verplichte nummers

Veel van de onderwerpen op de agenda zijn natuurlijk de “verplichte nummers” maar daardoor niet minder belangrijk. Want de verslagen van bijv. de penningmeester en secretaris zeggen veel over het reilen en zeilen van de vereniging. En ook zaken als de begroting voor het komende (eigenlijk al lopende) jaar en de vaststelling van de contributie komen elk jaar weer terug.

Ook de vaste commissies van de VRZA deden verslag. Een bloemlezing:

 • Het Agentschap Telecom overweegt om de amateurexamens in de toekomst door het CBR af te laten nemen, zoals nu blijkbaar al gebeurd voor de marifonie-examens.
 • De software voor de VRZA Marathon dient hoognodig herschreven te worden, wie kan dit oppakken?
 • De zendamateurcursus nadert zijn voltooiing, en zal publiekelijk online benaderbaar worden i.p.v. achter “Mijn VRZA”.
 • De wekelijkse uitzending van PI4VRZ/A op 2 meter vanuit de Gerbrandytoren vindt de laatste tijd plaats op 145.225 MHz vanwege een stoorbron op de originele frequentie. De storing is echter opgespoord en uitgeschakeld en dus zal binnenkort weer worden terug-verhuisd naar 145.250 MHz.
 • In het noorden van het land wordt deze uitzending gerelayeerd via repeaters, de crew moedigt leden aan om dit ook in andere delen van het land te promoten.
 • Het ledental van de VRZA laat al enkele jaren een gestage opwaartse trend zien, er zijn een kleine 1300 radioamateurs lid van de vereniging.

De jarenlange samenwerking met Scouting Nederland werd geformaliseerd met een overeenkomst welke door onze voorzitter en de directeur van SN tijdens de vergadering werd ondertekend. Tevens werd bekend gemaakt dat er een mogelijkheid komt voor een bijdrage vanuit de VRZA voor activiteiten op het gebied van scouting en radio. Dit om de jeugd te interesseren voor onze mooie hobby!

Uitreiking gouden speld
Verrassing!

Ook een vast onderdeel is de uitreiking van de versierselen in de vorm van de bekende VRZA-speldjes. Groot was de verrassing toen Karin geheel onverwacht naar voren werd geroepen en ze een gouden speld in ontvangst mocht nemen van de voorzitter. Hiermee werd haar tomeloze inzet voor de VRZA bij zowel de afdeling Zuid West Nederland als op landelijk niveau gewaardeerd. Karin, van harte gefeliciteerd!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44.

4 gedachten over “Verrassing tijdens VRZA ALV

 • 6 oktober 2021 om 11:20
  Permalink

  Gefeliciteerd Karin! Mooie beloning voor jou (jullie) inzet.

  Beantwoorden
 • 7 oktober 2021 om 20:08
  Permalink

  Karin, Van harte gefeliciteerd met je dik verdiende gouden speld

  Beantwoorden
 • 26 oktober 2021 om 09:19
  Permalink

  Prachtige verrassing heb je echt verdiend Karin !
  En met steun van je man Wijnand zover gekomen.
  Groeten van Rene en Elly.
  pd0ejn

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.