Stand van zaken bij de organisatie van examens

Ook de Stichting Radio Examens SRE is getroffen door het Corona virus. Meerdere examens zijn de afgelopen tijd geannuleerd. Echter, men begint nu weer de organisatie van examens op te starten. Lees hieronder het bericht van de SRE.

Op 6 mei heeft het kabinet aangekondigd dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus langzaam worden afgebouwd. Onder voorwaarde dat de daling van het aantal besmettingen zich blijft voorzetten, worden stap voor stap bijeenkomsten weer toegestaan.

Op basis van de huidige stand van zaken gaan wij onder voorwaarden én met de nodige maatregelen binnenkort weer examens organiseren. Zoals eerder gecommuniceerd doen wij dit in eerste instantie voor kandidaten die zich hebben opgegeven voor één van de geannuleerde examens.

Data vervangende examens bekend

Op woensdag 17 juni organiseren wij in Assen een examen voor de kandidaten die eigenlijk op 13 mei hun examen zouden afleggen*.

Op woensdag 24 juni organiseren wij in Nieuwegein een examen voor de kandidaten die eigenlijk op 25 mei hun examen in Vlaardingen zouden afleggen. De verplaatsing van het examen naar Nieuwegein is noodzakelijk omdat onze locatie in Vlaardingen op korte termijn niet beschikbaar is. Voor het F-examen in Nieuwegein op 24 juni zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven is mogelijk, maar vol=vol.

* Om aan de voorwaarden te kunnen voldoen is aan een aantal kandidaten die zich hadden opgegeven voor het examen in Assen gevraagd om in Nieuwegein examen te komen doen. Daarbij hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de reisafstand.

De veiligheid van onze kandidaten en vrijwilligers blijft bij de organisatie van onze examens het belangrijkste.

Stichting Radio Examens
Veiligheid

De veiligheid van onze kandidaten en vrijwilligers blijft bij de organisatie van onze examens het belangrijkste. Daarom nemen we extra maatregelen om de risico’s van verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat wij examens organiseren op verschillende locaties, verschillen de maatregelen per locatie. Kandidaten ontvangen twee weken voor het examen, bij de uitnodiging voor hun examen, hierover meer informatie.

Een maatregel die voor de komende examens op alle locaties van toepassing is, is dat het examen uitsluitend toegankelijk is voor examenkandidaten en medewerkers van de Stichting Radio Examens. Dit betekent dat er de komende examens geen vertegenwoordigers van de verenigingen of opleiders aanwezig kunnen zijn voor de morele support van de kandidaten.

Alle informatie over de radio-examens voor zendamateurs kun je vinden op de website: https://www.radio-examen.nl.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *