Techno Avond: aandacht voor RT82 portofoon

Ook in de vakantieperiode gaat de Techno Avond gewoon door. Vanavond (woensdag 16 augustus) is er aandacht voor de Retevis RT82 DMR portofoon. Onlangs hebben een aantal afdelingsleden via een gezamenlijke bestelling zo’n portofoon aangeschaft.

Nu deze porto’s een week in gebruik zijn is het een goed moment om de eerste ervaringen met elkaar uit te wisselen. Hoe bevalt de portofoon? Is het laden van de “codeplug” goed verlopen? Wat is de kwaliteit van het apparaat? En zo zijn er vast nog wel meer vragen die bij de gebruikers opdoemen. De Techno Avond is daar een uitgelezen gelegenheid voor, dus graag tot ziens in de VRZA ZWN Clubshack, vanavond open vanaf 19:30 uur.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

5 gedachten over “Techno Avond: aandacht voor RT82 portofoon

  • 18 november 2017 om 16:57
   Permalink

   wat zijn de ervaringen met deze porto , ik heb de TYT MD2017 net gekocht maar heb nog wel veel vragen.

   Beantwoorden
   • 19 november 2017 om 22:04
    Permalink

    Beste Cees,

    Er zijn door leden van onze afdeling een aantal porto’s gekocht en in gebruik. Wellicht al bekend maar op de website https://www.hamdigitaal.nl kun je de nodige informatie vinden over digitale modes en de daarvoor gebruikte apparatuur, waaronder de MD2017. Daar kun je ook de software vinden om de porto te kunnen programmeren en de zgn. codepluggen waarin de kanaalgegevens zijn te vinden. Mocht je specifieke vragen hebben dan kunnen we die hier wel in de groep gooien. In ieder geval succes met de aanwinst!

    73, Wijnand PA3HFJ.

    Beantwoorden
 • 17 februari 2018 om 08:29
  Permalink

  Goeiemorgen club leden,
  Zijn er verschillen tussen de TYT MD-2017 en de “club aangeschafte Retevis RT82 GPS ?
  Groet van Rene

  Beantwoorden
  • 17 februari 2018 om 14:35
   Permalink

   Hallo René,

   Voor zover mij bekend zijn de verschillen minimaal, er zit een iets andere antenne op de MD-2017 en een enkele knop heeft een ander kleurtje maar intern zijn ze gelijk.

   73, Wijnand.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *