Lezers schrijven

PA3GEO bezocht HAMRADIO in Friederichshafen

Na vele jaren ben ik dit jaar weer naar Friedrichshafen afgereisd voor de grootste HAM radiobeurs van Europa. Vanaf 14 t/m 16 juli werd HAMRADIO gehouden in de Messe. Je moet er wel wat voor over hebben om vanuit Middelburg daar naar toe te gaan, want het is 800 km rijden naar de Bodensee. (bij Zwitserland en Oostenrijk) De reis werd best wel wat vertraagd door vele “baustellen” op de autobahn.

2017-PA3GEO-Hamradio-24Vrijdag avond aangekomen bij de Messe waar mijn radio vriend Thomas ON4AVM al een poos op mij zat te wachten. Er was nog net plek om de in 30 seconden mijn uitklapbare tent neer te zetten. Verder deze avond lekker onderling qso gehad met een paar radiovrienden die ik al jaren ken. (YO3RU Karci en HA4FV Pityu)

Omstreeks middernacht ben ik gaan slapen, immers het zou een zware dag worden om te slenteren door alle hallen.

Vlooienmarkt

Zaterdagmorgen even een snel ontbijt naar binnen werken en op naar de beurs. In de eerste paar hallen waren mensen die allerlei spulletjes en troep aan de man probeerde te brengen. Op deze vlooienmarkt kun je bijna alles vinden wat je denkt nodig te hebben. Opvallend was wel dat prijzen voor amateur zendontvangers van wel 30 jaar oud behoorlijk hoog waren. Nu spreek ik uit ervaring maar…. geloof niet alles wat ze vertellen want de kans dat iets niet goed werkt is groot, en als het niet werkt ben je je centjes gewoon kwijt.

Ik heb zelf alleen wat kleine dingetjes op die vlooienmarkt gekocht. (plugjes etc.) Mocht je toch een transceiver willen kopen dan was er de mogelijkheid dat gewoon in de andere hallen te doen waar alle grote merken stonden nieuw met de fabrieksgarantie. Hytera, Yeasu, Kenwood, Icom, Flexradio… etc. Er waren ook lezingen georganiseerd door de DARC.

2017-PA3GEO-Hamradio-23Veel firma’s aanwezig

De antenne firma’s ontbraken ook niet. Van magnetische loops tot yagis voor HF tot en met de microgolf banden. Zo was er ook heel veel spul voor 23 en 13 cm en hoger. (lineairs en preamps) Zaterdag namiddag lekker een paar grote glazen bier genuttigd, het was er goed weer voor… zonnig. Ook de Zeppelin kwam verschillende malen overvliegen. Het vliegveld grenst aan de Messe Friedrishafen.

Zaterdag avond heb ik nog even op 40 meter een cq gegeven naar Wijnand PA3HFJ. We hadden een mobiele whip op de beurs gekocht en deze moest even getest worden. Het lukte om de verbinding in LSB met Wijnand te maken met signaal 8 en QRM van de vele amateurs die ook op de camping aan het funken waren hi hi….

Zondag morgen nog even een kort rondje over de beurs gemaakt en daarna de terugreis aangevangen. Door een andere route te rijden ging de terugreis een stukje sneller. Nog even gestopt met ON4AVM en HA5CW bij een brug aan de Moezel en een paar foto’s getrokken. (prachtig)

73, Robert PA3GEO.

Een kleine impressie van PA3GEO @ HAMRADIO bekijk je in ons Fotoboek.

pa3geo

Robert PA3GEO is al vele jaren lid van de afdeling ZWN en op vele facetten van de hobby actief. Zo organiseert hij ieder jaar de PACC contest in de clubshack en was hij actief in het afdelingsbestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *