Ontwikkelingen bij de lokale repeaters

Wellicht heb je het al gemerkt, de 2 meter repeater PI3VLI op Walcheren is momenteel QRT. Dat is enerzijds ten faveure van een APRS digipeater welke op dezelfde opstelplaats is gerealiseerd, en anderszijds het gevolg van het grote bereik van PI3GOE, de repeater te Goes. Op de website van de Stichting Repeater Groep Walcheren (SRGW) lazen we de volgende aankondigingen.

Testlocatie PI3VLI met APRS

Gedurende het tweede halfjaar (2017) zal PI3VLI buiten werking zijn. Aanleiding zijn o.a. experimenten met APRS vanuit de locatie in Oost-Souburg.

PI3GOE regionaal bereik

Veel gebruikers van PI3VLI op Walcheren zijn overgestapt naar PI3GOE. Reden is dat de reikwijdte van deze regionale repeater (zender in Goes en ontvangers in o.a. Zierikzee, Wilhelminadorp, Hansweert, Veere en Breskens) veel groter is dan die van PI3VLI.

Veel gebruikers van PI3VLI zijn juist veel mobiel onderweg waardoor het niet meer hoeven schakelen van de ene repeater naar de andere repeater een voordeel is. Verder is het een voordeel dat door reikwijdte meerdere gebruikers elkaar sneller kunnen vinden.

De SRGW stimuleert het gebruik van PI3GOE maar zal ook zorg blijven dragen voor het regionaal operationeel houden van de UHF repeater PI2VLI.

Lees meer op de website van SRGW.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *