Veel radio-plezier tijdens de COTA

Zoals de traditie het wil vond er ook in 2019 weer een Camping On The Air plaats op camping Buitenhof te Lewedorp. Volgens het al jaren beproefde concept kwamen zendamateurs daar samen om een heel weekend lang met radio bezig te zijn.

De vaste ploeg moest dit jaar helaas Wim PA0WDZ wegens ziekte missen, maar verder waren organisator Jan PA3BKZ, Dan PA1FZH, Olav PA0HYY, Karin PD0KM, Robert PA3GEO en Wijnand PA3HFJ van de partij, met zoals gewoonlijk kisten vol met transceivers, antennes en meetapparatuur.

Gedurende het weekend werd deze groep regelmatig een stuk groter want diverse amateurs wisten de camping te vinden.

Marcel PA2MKV ziet dat het goed is…
Man met een missie

Zo kwam Marcel PA2MKV zaterdag met een missie: hij had maar liefst twee endfed antennes gebouwd volgens het in onze regio zo bekende recept, en deze moesten nog uitgetest en afgestemd worden. Daar is de locatie natuurlijk uitermate geschikt voor, en de aanwezige meetapparatuur én kennis doen de rest. Marcel had het zichtbaar naar zijn zin!

Mats, de zoon van Menno PD1ML, werd door Karin aan de soldeerbout gezet om in gezamenlijkheid een JOTA bouwprojectje in elkaar te zetten. Dit in het kader van jong geleerd is oud gedaan.

Olav’s nieuwe digitale aanwinst

Zowel Jan als Olav hadden een nieuwe aanwinst meegenomen. Laatst genoemde was bijzonder in zijn nopjes met een high-end ontvanger van AOR: de AR-DV1. Klein van formaat maar groots in prestaties zou de slogan kunnen zijn, want dit moderne wonder kan zelfs digitale spraakmodes zoals DMR ontvangen. Jan’s nieuwe wonder was wat groter van formaat maar de ICOM IC-7300 kan dan ook 100 Watt aan HF vermogen de antenne in sturen. Deze gloednieuwe set schijnt nu al een mega-hit in de amateurwereld te zijn.

Karin test een vossenjachtontvanger
Ontleding van FT-817

Er valt nog veel meer te vertellen over deze COTA editie, zoals de ontleding van de Yaesu FT-817 van Dan die er plotseling mee stopte, de pogingen van Karin om oude 2 meter vossenjachtontvangertjes en -zenders te reanimeren en het vergelijkend warenonderzoek van twee verschillende langegolf converters én van twee verticale VHF/UHF antennes.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele lekkernijen die dees en geen weer hadden meegenomen en het zaterdagavond eet-experiment waarbij de Lewedorpse “Turks & Zo” de ‘s-Heerenhoekse “Nieuw Paradijs” mocht vervangen. Zondagmiddag was dan ook de gebruikelijke conclusie: volgend jaar weer!

De foto’s in het Fotoboek vertellen de rest…

Dan’s FT-817 verheugd zich in brede belangstelling

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *