TeCo HIT in ‘s-Gravenpolder

Vorig jaar publiceerden we voor het eerst over de zgn. TeCo HIT. De HIT is een jaarlijks terugkerend kamp voor scouts in Nederland. Op een aantal plaatsen in Nederland worden al jaren lang tijdens het paasweekend kampen georganiseerd voor en door scouts met een speciaal thema. HIT staat dan ook voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities.

Eén van die interessekampen is de TeCo HIT, waarbij TeCo staat voor Techniek en Communicatie. In de folder voor de scouts staat de volgende aankondiging.

Don’t try this at home !

“Als je altijd al heb willen leren frikandellen elektrocuteren, moet je gewoon een keer naar de TeCoHIT zijn geweest! Als een echte Nutty professor ga je de meest uiteenlopende dingen onderzoeken. Van proef naar proef maar pas op, giftige dampen, ontploffingen en heel veel nerds samen…… gevaarlijke combinatie! DON’T TRY THIS AT HOME!”

Kamp vol met Techniek

Een kamp dus waar techniek de hoofdrol speelt en onze radiohobby is daar ook een onderdeel van.

Onder de leidinggevenden bevinden zich een aantal zendamateurs en zij zullen zich het paasweekend o.a. bezig houden om samen met de jeugdleden (9 tot 14 jaar) verbindingen te maken op HF en VHF. Een beetje zoals de JOTA dus maar dan voor scouts die zich speciaal opgegeven hebben en ervoor uit het hele land naar ’s Gravenpolder in Zeeland zullen komen om in hun interessegebied super leuke activiteiten te gaan houden.

De zendamateurs, waaronder Karin PD0KM en Wouter PB1WL, zullen samen met de scouts onder de special call PA6HIT uit komen en het zou erg leuk zijn als jullie naar hen uit willen luisteren en een verbinding en een kort praatje met de kinderen willen maken. Op 2 meter zal zoveel mogelijk 145.225 MHz gebruikt worden.

Meer info: Karin PD0KM (Scout en Zendamateur)

Een bouwpakketje in elkaar solderen, altijd erg leerzaam!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *