Regio 44

Velddagweekend op vertrouwde plek

In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar lijken de Coronazorgen nu voorlopig naar de achtergrond verdreven te zijn, daarom kunnen we nu weer uit zien naar een gebruikelijk Velddagweekend op een vertrouwde plek!

En we maken er meteen maar een extra lánge editie van want we zetten ons kampement op tijdens het Pinksterweekend en dat betekent voor de meeste werkenden onder ons een vrije maandag. Die vertrouwde plek, dat is uiteraard Camping Buitenhof te Lewedorp.

Géén Veron VHF velddagcontest meer

Als het agenda-technisch even kon lieten we het Velddagweekend altijd samenvallen met de Veron VHF/UHF velddagcontest. Echter, tijdens de laatste edities kwamen er dusdanig weinig logs binnen (Wijnand PA3HFJ stuurde vorig jaar als enige (!) een log in) dat men heeft besloten de contest niet meer als velddag te organiseren maar er een “gewone” weekend-contest van te maken.

De echte velddag liefhebber kan overigens alsnog aan de bak tijdens de Veron / IARU HF CW Velddagcontest die in dit weekend wordt gehouden. Meer informatie kun je op de Veron website vinden. Nu nog even oefenen met morsesleutel!

Maar onze velddagen staan natuurlijk ook en vooral bekend om de experimenten met antennes. En we kunnen melden dat het aantal antenne-analysers in Regio 44 de laatste tijd exponentieel lijkt te zijn toegenomen, dus het moet wel zeer gek lopen wil jouw antenne niet aan een zeer grondige en kritische doch rechtvaardige blik worden onderworpen. Er zijn een aantal ervaren antennebouwers aanwezig die jou gevraagd en vooral ongevraagd van advies op dit gebied zullen voorzien. Neem dus vooral je antenneprojecten mee.

Overnachtingen

We hebben weer drie plaatsen op de camping gereserveerd waar de tenttrailers van resp. Cor PE1PTQ en Jolande, Dan PA1FZH en Elna, en Wijnand PA3HFJ en Karin PA2KM zullen staan. Op deze plaatsen is ook ruimte om er een kleinere tent bij te zetten. Zo zal Michel PE1PTS ook op de camping overnachten. Laat het even weten indien je dit ook zou willen. Voor grotere kampeermiddelen kun je zelf proberen om nog een plekje op de camping te bemachtigen. Maar alleen overdag komen en thuis slapen kan natuurlijk ook!

Verder willen we dit jaar op de zondagavond een barbecue aansteken om gezamenlijk een gezellige maaltijd te hebben. Het uitgangspunt daarbij is dat je zelf je vlees, vis en andere etens- en drinkwaren meeneemt. Dit voorkomt een hoop geregel en je weet zeker dat je het voor jou juiste op de BBQ kunt leggen! Laat wel even van tevoren weten dat je mee doet zodat we kunnen zorgen voor voldoende barbecues.

De kleine lettertjes

En dan nu de kleine lettertjes die menig bezoeker vergeet te lezen, zo leert de inmiddels jarenlange ervaring… hi!

 • Iedereen zorgt voor eigen eten en drinken (denk evt. aan de BBQ).
 • Kom je op bezoek, neem dan een stoeltje en een mok mee.
 • Het WAT is dit weekend uiteraard met een delegatie aanwezig, het WAT-tarief is dus vermeldenswaardig en bestaat uit bier en nootjes, dit in ruil voor schier oneindige kennis op antennegebied!
 • Specifieke wensen of hulp nodig? Laat het dan wel tijdig weten zodat er indien nodig voorbereidingen kunnen worden getroffen.
 • De inpraatfrequentie is 145.225 MHz, maar soms zijn we even niet in de buurt van de vaste set, dus roep dan later nogmaals. Ook de 70cm repeater te Vlissingen zal wel bij een van de deelnemers standby staan.
 • Bezoekers worden verzocht hun voertuigen bij de loods te laten staan om het grasveld en de antennes te sparen.
 • Antenne analysers, SWR meters tot 450 MHz en standaard lengte coaxkabel zijn aanwezig.
 • Sets van 160 meter – 70 cm (incl. 4 meter) zijn aanwezig.
 • Sets, antennes en SWR meter voor 23 en 13 cm worden alleen op verzoek meegenomen, laat van tevoren even weten als je hiermee wilt experimenteren.

De afdeling Walcheren betaalt ook dit jaar de kosten voor de niet-overnachtende bezoekers.

Tot slot de samenvatting:

Wanneer    : vrijdagmiddag 3 juni - maandagmiddag 6 juni 
Waar        : Minicamping Buitenhof, Dekkersweg 5 in Lewedorp
Inpraatfreq.: 145.225 MHz en 70cm repeater Vlissingen
Meer info  : mail Wijnand PA3HFJ.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *