Lezers schrijven

Vervangende voedingskabel voor moderne sets

Veel moderne (Kenwood, Icom, Yaesu) sets werken op 13,8 volt en hebben dus een losse voeding nodig. Meestal staat deze vlak naast de set. Maar de set wordt vaak met een voedingssnoer van 2 meter lengte geleverd. Het resultaat is dat er niet alleen een hele kluwen draad achter op je bureau ligt maar er ook een onnodige spanningsval wordt veroorzaakt.

Inkorten van de kabel kan natuurlijk maar omdat de twee zekeringen aan de achterkant van het snoer zitten, is dit niet makkelijk. Bovendien is het zonde om je originele snoer kapot te knippen.

Chinese websites

Op de diverse Chinese websites zijn losse stekkers te koop voor ca. €5 maar voor €10 – €12 koop je een compleet snoer met de juiste stekker, twee autozekeringen en een stuk 4 mm² kabel van ca. 1 meter lengte. Het enige wat je zelf nog moet doen, is er een PP30 connector aan zetten en dat past precies want de maximale kabel voor een PP30 connector is 4 mm².

Voor in de shack maar ook voor in het veld is 1 meter lengte meestal ruim voldoende.De kabels zijn er met een vier-polige stekker of zes-polige stekker, dus kijk even goed welk model je nodig hebt.

pa1fzh

Dan PA1FZH is voorzitter van de afdeling Walcheren van onze zustervereniging Veron en organiseert mede veel activiteiten voor de gezamenlijke afdelingen op Walcheren. Tevens is Dan actief voor DRCO.

Een gedachte over “Vervangende voedingskabel voor moderne sets

 • Goede tip Dan!
  Voor wie op zoek is naar zo’n chinese verkoper geef in de zoekmachine op:
  voedingskabel Yaesu Kenwood
  Aan de plaatjes zie je al snel welke linken leiden naar bijvoorbeeld AliEpress.
  O ja, reken op het bedrag nog wel even de btw en de inklaringskosten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *