Vier teams actief tijdens eerste vossenjacht in 2019

Op de vierde woensdag van de maand april vond de eerste van een serie 80m vossenjachten plaats op Walcheren. Hoewel het weer er voordien behoorlijk dreigend uitzag, verliep de jacht op een enkel spettertje na droog en zeker niet koud.

Ondanks dat een tweetal reguliere deelnemers vanwege vakantie of QRL niet mee konden doen waren er toch 4 teams actief om de vos, bemenst door Piet PA0CWF en XYL Annie, te zoeken. Voorwaar geen slecht begin van het nieuwe jachtseizoen!

Napraten op de locatie van de vos.
De teams

Als eerste jagers kwamen met de bekende Land Rover Wijnand PA3HFJ en Karin PD0KM ten tonele van de zenderlocatie in de nabijheid van het gehucht Boudewijnskerke, gelegen tussen Westkapelle en Zoutelande. Zij hadden slechts twee peilingen nodig om de vos te vinden. Het kruispunt kwam ook precies op de juiste locatie uit dus de vaardigheden hadden blijkbaar niet te leiden gehad onder de winterstop.

Als tweede team kwamen Jan PA3BKZ en Wim PA0WDZ binnen. Zij hadden wat moeite om een scherpe dip in de ontvangst te verkrijgen, maar konden uiteindelijk het einddoel toch succesvol bereiken.

Jan PA3BKZ in actie.

Niet veel later arriveerde Robert PA3GEO, die Jos en Marco mee had in de auto. Marco had nog nooit meegedaan aan een vossenjacht, dus Robert heeft de nodige uitleg over het radiopeilen gegeven.

De laatste deelnemer, René PA3CKP, heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan aan enkele 80m vossenjachten, altijd samen met een “ervaringsdeskundige”. Deze keer was hij voor het eerst alleen op pad gegaan en dat viel hem achteraf gezien toch enigszins tegen. Hij had n.l. nog wat moeite om de peilingen juist uit te voeren. Maar al doende leert men dus het kan alleen maar beter gaan!

Koffie en thee en ervaringen

Nadat iedereen gearriveerd was werd er koffie en thee genoten en ondertussen werden de ervaringen van deze editie besproken. We kunnen gerust stellen dat alle jagers zich prima vermaakt hebben deze avond. Piet en Annie werden bedankt voor het vos zijn en Wijnand en Karin stelden zich beschikbaar om de volgende keer als vos op te treden. En deze volgende keer zal zijn woensdagavond 22 mei, met hopelijk weer een grote opkomst!

De foto’s van deze én de komende edities zijn te bekijken in het Fotoboek.

De resultaten worden met elkaar vergeleken.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.