Regio 44

Extra lang Velddagweekend op Camping Buitenhof

Op het moment dat dit artikel geschreven wordt lijkt het wel herfst, met veel wind en zelfs een enkele hagelbui, maar de maand mei luidt normaal gezien toch het seizoen met de bekende buitenactiviteiten in.

Eind deze maand, het duurt dus nog even, vindt er zo’n activiteit plaats, namelijk het velddagweekend van de Walcherse VRZA- en VERON-afdelingen. De locatie is vertrouwd want we slaan ons kamp wederom op in Lewedorp bij boer Dekker van camping Buitenhof.

Extra lang

Als het even kan laten we ons velddagweekend altijd samenvallen met de IARU VHF/UHF velddagcontest. Deze keer valt dat contestweekend precies na Hemelvaartsdag dus dat is een mooie gelegenheid om er een extra lange editie van te maken. We zijn dus vanaf donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni met transceivers en antennes in de weer, vier dagen lang experimenteren met hamradio dus!

Gezelligheid troef

Voor de harde kern hebben we alvast drie kampeerplaatsen vastgelegd, hier zullen de camptrailers van Dan PA1FZH en Elna (met onlangs gereviseerde Zambezi tent), Cor PE1PTQ en Jolande (met de imposante 3Dog) en Wijnand PA3HFJ en Karin PD0KM (met de bekende Zambezi) worden opgezet. Daar is voor de liefhebbers ook voldoende ruimte om kleine tentjes bij te plaatsen om te overnachten. Wil je er echter met een groter kampeermiddel bij komen staan, dan is het nú de tijd om in actie te komen om een plaatsje te kunnen bemachtigen.

Genieten

Tot de eerder genoemde harde kern mogen we ook John G8YDC rekenen, hij zal wederom van de partij zijn en als de traditie zich voortzet dan kunnen we vast weer van de lokale Engelse lekkernij genieten. Maar er valt veel meer te genieten, zo weten we van de vele voorgaande edities…

Ze mogen ook dit jaar uiteraard niet ontbreken, de inmiddels bekende huishoudelijke mededelingen. Hoewel bekend, uit ervaring weten we dat ze vaak slecht gelezen worden dus bij deze vestigen we er nog maar eens de aandacht op… hi!

  • Iedereen zorgt voor eigen eten en drinken.
  • Kom je op bezoek, neem dan een stoeltje en een mok mee.
  • Het WAT is dit weekend uiteraard met een delegatie aanwezig, het WAT-tarief is dus vermeldenswaardig en bestaat uit bier en nootjes, dit in ruil voor schier oneindige kennis op antennegebied!
  • Specifieke wensen of hulp nodig? Laat het dan wel tijdig weten zodat er indien nodig voorbereidingen kunnen worden getroffen.
  • De inpraatfrequentie is 145.225 MHz, maar soms zijn we even niet in de buurt van de vaste set, dus roep dan later nogmaals.
  • Bezoekers worden verzocht hun voertuigen bij de loods te laten staan om het grasveld en de antennes te sparen.
  • Antenne analysers, SWR meters tot 450 MHz en standaard lengte coaxkabel zijn aanwezig.
  • Sets van 160 meter – 70 cm (incl. 4 meter) zijn aanwezig.
  • Sets, antennes en SWR meter voor 23 en 13 cm worden alleen op verzoek meegenomen, laat van tevoren even weten als je hiermee wilt experimenteren.

De afdeling Walcheren betaalt ook dit jaar de kosten voor de niet-overnachtende bezoekers.

Tot slot de samenvatting:

Wanneer     : donderdag 30 mei - zondagmiddag 2 juni 
Waar        : Minicamping Buitenhof, Dekkersweg 5 in Lewedorp
Inpraatfreq.: 145.225 MHz
Meer info : mail
Wijnand PA3HFJ.
Het testen van antennes is tijdens de velddagweekenden tot kunst verheven…

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *