Verslagen

Vossenjachtseizoen 2019 afgesloten

Woensdagavond 25 september werd het Vossenjachtseizoen 2019 in stijl afgesloten. Deze jacht kende twee handicaps: het onbekende terrein van Zuid-Beveland en de vroeg inkomende duisternis.

Gelukkig weerhield dat de jagers niet om weer mee te doen en de 80 meter peilontvangers aan het werk te zetten. Maar liefst 4 teams wisten de vos, die werd bemenst door Karin PA2KM en Wijnand PA3HFJ, te vinden.

Meer handicaps

Eigenlijk bleek er nog een derde handicap te zijn, n.l. het feit dat Karin en Wijnand niet met de bekende Land Rover Defender op stap waren gegaan (deze stond helaas met een defecte koppeling bij de garage) maar met de Fiat Panda. Zo kon het zijn dat de koplampen van Robert PA3GEO en Jos PA10211 even het pad in schenen alwaar de zender stond opgesteld, maar toch rechtsomkeert maakten. Later bleek dat men dacht dat er een paar vissers bezig waren…

Later bleek dat men dacht dat er een paar vissers bezig waren…

Ook Jeroen PE1MWB en René PA3CKP wisten de vos te vinden, alsook Wim PA0WDZ en Piet PA0CWF. Piet PE1NPX liet zich rijden door dochter Miranda en had ook de kleinkinderen mee op zoektocht genomen, en ook zij arriveerden bij de vos.

Michel PE1PTS was ook van start gegaan vanuit Goes, maar helaas gaf zijn geleende ontvanger problemen en moest hij de jacht afbreken. Na onderzoek bleek de batterij die tegen de print aan drukte roet in het eten te gooien. Hopelijk heeft Michel voor het komende seizoen zijn eigen ontvanger in elkaar gezet.

De vossenjachtzender in donkere omgeving
Nachtjacht -> Winterjacht ?

Eerder deden we al een oproep om de belangstelling voor een te organiseren Nachtjacht te peilen. Tijdens de VRZA-ZWN afdelingsbijeenkomst werd geopperd om in de winterperiode een jacht overdag op een zondag te houden want niet iedereen rijdt nog even graag in het donker. We vernemen graag de reacties via !

Handleiding

Tot slot is er onlangs een vraag gesteld of er wellicht een handleiding voor het gebruik van de 80 meter vossenjachtontvangers bestaat. Jeroen PE1MWB heeft zich achter zijn computer genesteld en heeft een handleiding gemaakt. Deze is uiteraard te downloaden op onze website. Jeroen bedankt voor deze service!

Het Fotoalbum met foto’s van de vossenjachten van dit jaar is verder aangevuld met nieuwe plaatjes.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *