Regio 44

Vossenjagen in 2021

Een van de vele onderdelen van onze hobby is de radio-vossenjacht. Al heel wat jaren hebben we tijdens de zomertijd periode één keer per maand een 80 meter vossenjacht op Walcheren. En ook dit jaar gaan we ondanks de corona-epedimie toch weer van start.

Deze activiteit kun je in je eigen coronabubbel (auto) doen met je eigen partner of, omdat je bijvoorbeeld al ingeënt bent, samen met een collega-vossenjager.

4e woensdag van de maand

Op de vierde woensdag van de maand staat er vanaf 19.30 uur weer een vossenjacht signaal in de lucht. Omdat sommigen misschien nog wel alleen in de auto gaan zullen we voorlopig het signaal nog continu laten horen. Als alles weer normaal is zal het signaal weer elk kwartier 5 minuten aan gaan en 10 minuten stil zijn.

Op woensdag 28 april zal Dan PA1FZH als vos het spits afbijten en weer een mooi plekje op Walcheren zoeken.

Uit de ervaring van vorig jaar bleek dat de meeste jagers toch even blijven plakken dus daarom zal er weer koffie/thee geschonken worden bij aankomst van de vos. Elna, xyl van PA1FZH, heeft al beloofd weer voor iets lekkers te zorgen.

Uiteraard zullen we ons ook bij deze activiteit aan de op dat moment geldende coronaregels houden. De belangrijkste regel is het voldoende afstand van elkaar houden!

Inmelden voor de vossenjacht kan vanaf 19.15 uur op 145.225 MHz bij PI4ZWN of vooraf bij Karin PA2KM. Veel plezier gewenst bij het jagen!

pa2km

Karin PA2KM is de voorzitter van de afdeling Zuid West Nederland en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Een gedachte over “Vossenjagen in 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *