Afdelingsnieuws

VRZA ZWN Corona Update februari 2021

Vanwege de voortdurende lockdown en de daarbij horende (verlengde) avondklok is de clubshack nog steeds tot nader order gesloten. Dit heeft een aantal consequenties.

De VRZA NLC, Nederlandse Locator Contest, zal door Robert PA3GEO vanuit zijn home QTH te Rilland verzorgd worden onder de call PI4ZWN. Wijnand PA3HFJ zal in zijn eigen shack onder eigen call wat verbindingen maken met naast hem natuurlijk Karin PA2KM, die dat elke tweede dinsdag al maandelijks vanuit huis doet.

PACC Contest

De PACC in het weekend van 13 en 14 februari zal ook niet in clubverband plaatsvinden. Het is niet verantwoord om met meerdere operators naast elkaar in de ZWN-clubshack achter de sets te kruipen en de avondploeg zou niet eens meer naar huis mogen rijden vanwege de avondklok. In overleg met de organisatie en de voorzitters van VERON-WAL en VRZA-ZWN is besloten om de call PI4WAL wel in de lucht te brengen in het weekend. Wijnand, PA3HFJ en Karin, PA2KM zullen elkaar afwisselen in de thuisshack. Zo wordt de call toch gebruikt en kunnen er toch punten voor de VERON afdeling verdiend worden.

Alle andere operators die zich normaal aanmelden voor deze contest kunnen natuurlijk onder eigen call meedoen met de PACC vanuit hun eigen shack. Iedereen die meedoet én lid is van de VERON wordt gevraagd het log in te sturen en daarbij te vermelden dat de punten voor de afdeling zijn voor het afdelingsklassement. Informatie hierover is te vinden op de website VERON.nl en zie ook dit bericht op deze website.

Jaarvergadering

De jaarvergadering die normaal altijd de eerste woensdag van februari plaats vindt kon ook niet doorgaan. Hiervoor in de plaats zullen alle afdelingsleden binnenkort post ontvangen met daarin het jaarverslag, het financieel verslag en natuurlijk de toespraak van de voorzitter, Karin PA2KM.

De Techno-avond zal ook niet door kunnen gaan in februari. We hopen dat begin maart de maatregelen versoepeld worden en we weer in klein gezelschap samen kunnen komen. We houden jullie hiervan natuurlijk op de hoogte.

Om elkaar on-the-air te ontmoeten organiseren we nog steeds radiorondes ter vervanging van de reguliere afdelingsbijeenkomsten. De eerste woensdag van de maand komt PI4ZWN onder de bezielende leiding van onze voorzitter om 20:00 uur in de lucht op 145.225 MHz, de week daarna is het de beurt aan PI4WAL waar Dan PA1FZH rondeleider is. Dat doet hij sowieso al vele jaren elke zondagavond om 21:00 uur op dezelfde frequentie voor de Technoronde. Uiteraard is iedereen bij alle rondes van harte welkom om mee te doen!

Tot zover, blijf veilig en gezond en hopelijk tot horens tijdens een van de contesten of radio-rondes.

Karin PA2KM, voorzitter VRZA-ZWN.

pa2km

Karin PA2KM is de voorzitter van de afdeling Zuid West Nederland en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *