Afdelingsnieuws

VRZA ZWN Corona Update

Gisteren – woensdag 6 mei – zat menig Nederlander aan de buis gekluisterd om onze Minister-President de plannen van het kabinet uiteen te horen zetten over de verlichting van de huidige Corona maatregelen. Uiteraard gold dat ook voor de diverse afdelingsbestuurders en activiteiten-organisatoren in onze regio.

Want, zouden de beperkingen dusdanig opgeheven worden dat onze activiteiten weer volop uitgevoerd kunnen worden? In de aanloop naar gisteren werd al wel duidelijk dat het nog niet zo’n vaart zou lopen, en dat bleek tijdens de toespraak bewaarheid te worden.

Roadmap

MP Rutte ontvouwde een spoorboekje, een roadmap in goed Nederlands, waarin in diverse stappen de maatregelen zullen worden opgeheven dan wel verlicht. Voor de liefhebbers, je kunt het overzicht hier vinden.

Wat betekent dit voor de beperkingen die wij ons als afdeling hebben opgelegd? Hieronder een overzicht t.a.v. de activiteiten die voor de komende tijd op de rol staan.

Afdelingsbijeenkomsten

Met een volle clubshack is het onmogelijk om de “1,5 meter regel” te handhaven. Voor ons aller gezondheid kunnen we dan ook niet anders dan voorlopig de Afdelingsbijeenkomsten te blijven annuleren.

We gaan dan ook door met onze tijdelijke ZWN-ronde op de woensdagavonden, om 20 uur op 145.225 MHz. De ronde wordt geleid door Karin PA2KM vanuit Nieuwdorp. Zo kunnen we elkaar toch blijven ontmoeten. Onze vrienden vanuit de Walcherse Veron-afdelingen zijn ook van de partij en zo kunnen we allemaal ons wel en wee blijven delen.

Locatorcontest PI4ZWN

Robert PA3GEO en Wijnand PA3HFJ activeren iedere maand de clubcall in de Locatorcontest vanuit de clubshack. Ook tijdens de Corona-uitbraak waren zij actief want zij konden ruime afstand van elkaar houden. Wel werd bezoek geweerd. Vanaf de mei-editie wordt bezoek weer beperkt toegestaan, wel dient men zich van tevoren bij een van de operators te melden en zich te conformeren aan de afstandsregels.

Techno Avond

De maandelijkse Techno Avond werd – evenals de afdelingsbijeenkomsten – geannuleerd. Deze avonden worden normaal gesproken door een beperkte groep bijgewoond, daarom zullen we deze vanaf mei weer door laten gaan. Maar ook hier geldt: de 1,5 meter afstand dient gerespecteerd te worden.

Vossenjachten

Normaal gezien zou op de vierde woensdag van april het 80m vossenjachtseizoen weer geopend worden. Echter, ook deze activiteit hebben we helaas moeten cancelen. Middels het uitvragen van de vaste deelnemers willen we gaan peilen of men in mei weer kan en wil deelnemen. Wordt vervolgd dus, houd deze website in de gaten!

Familie Velddag

Het is al een hele lange traditie: de Familie Velddag op Hemelvaartsdag op de dagrecreatieterrein “de Piet” aan het Veerse Meer. Gezien de vaak toch grote aanloop zit er helaas niets anders op dan deze activiteit definitief te annuleren.

Wel zijn er de afgelopen weken bij mooi weer al wat beperkte weekend-activiteiten op de Oranjeplaat ontplooid door enige individuele amateurs. Zij houden daarbij de 1,5 meter regel nauwgezet in het oog, want gezondheid gaat uiteraard voor alles. Let wel op; de mobiele wc’s zijn (nog) afwezig!

Velddagweekend

Eén van de hoogtepunten van het jaar is voor menig amateur toch wel het Velddagweekend dat ook voor dit jaar alweer geruime tijd op de planning stond. De reservering bij camping Buitenhof te Lewedorp was dan ook al lang in kannen en kruiken.

Helaas mogen de sanitaire voorzieningen op campings pas per 1 juli geopend worden en kunnen we er in juni dus niet terecht. In overleg met onze collega’s van Veron afd. Walcheren hebben we dan ook moeten besluiten dat het Velddagweekend dit jaar géén doorgang kan vinden.

Lighthouse Weekend en Antenne Meetdag

Voor het Lighthouse Weekend in augustus hebben we nog even de tijd om te kijken hoe dit gaat lopen, en hetzelfde geldt voor de Antenne Meetdag. Samen met Veron Walcheren zullen we de komende periode de opties bekijken maar we zien hier wel mogelijkheden.

Resumé

Hoewel we dus voorzichtig weer enige ruimte zien kunnen veel van onze activiteiten nog steeds niet worden gehouden. We hopen maar dat er over een paar maanden weer wat meer mogelijk is. Tot dan; meld je in in de ZWN-ronde, kijk regelmatig op onze website en vooral, blijf gezond!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *