Afdelingsnieuws

WAP contest editie 2021

Jaarlijks vindt in de maand juni de VRZA Worked All Provinces contest plaats. En uiteraard kunnen wij het ons als VRZA afdeling niet permitteren om dan niet in de lucht te komen. De crew van PI4ZWN doet dan ook ieder jaar trouw mee aan deze contest. Ondanks de nog aanwezige corona-perikelen zal 2021 in deze reeks geen uitzondering zijn. Afhankelijk van het weer zullen we vanuit de clubshack of – net als vorig jaar – op onze bekende /P locatie Oranjeplaat “acte de présence” geven.

Vandaag ontvingen we de uitnodiging van de contestmanager voor de WAP contest. Hieronder kun je deze lezen. Het bijbehorende contest-reglement is als PDF-bestand te downloaden. Dit jaar vindt de contest plaats op zaterdag 12 juni. We hopen dat er veel stations actief zullen zijn en ons in de contest weten te vinden. Ook QSO’s met lokale stations worden hogelijk gewaardeerd!

Aankondiging WAP contest

Op zaterdag 12 juni 2021 wordt de 53 e Worked all Provinces Contest gehouden. Het doel van deze contest is het werken van zoveel mogelijk stations in zoveel mogelijk Nederlandse provincies. Extra multipliers kunnen gescoord worden door verbinding te maken met de VRZA-afdelingen met de verenigingscalls inclusief PI4CQP/a en PI4VRZ/a.

Clubstations

Als clubstation kun je uiteraard meedoen aan de WAP-contest. Hiermee kun je punten verdienen voor het klassement van de afdelingsbeker. Gelukkig zijn de Coronamaatregelen versoepeld en is de avondklok weer afgeschaft en hopelijk kunnen de afdelingen weer in de clubshack samenkomen om met de contestcrew op gepaste afstand deel te nemen maar misschien maken jullie er wel een velddag van.

VRZA afdelingen die deelnemen kunnen mij uiterlijk 2 juni per mail laten weten of ze als afdeling deel gaan nemen. Jullie zullen vanaf 10 juni 2021 op de landelijke website vermeld worden zodat alle deelnemers weten naar welke stations ze uit kunnen luisteren om extra multipliers te verdienen.

Individueel

Als individu ben je natuurlijk ook welkom om mee te doen en je log in te sturen. Je kunt alleen thuis of op een buitenlocatie lekker vrij en/of hoog ergens gaan zitten als portabel station. Vanaf 10 juni kun je de deelnemende VRZA clubstations, die zich vooraf hebben aangemeld, op de website van de VRZA vinden zodat je kunt zien met welke stations je extra multipliers kunt verdienen.

Afdelingsbeker

Met de verbindingen die in de WAP contest gemaakt worden kunnen door alle deelnemende VRZA-leden ook punten verdiend worden voor de VRZA-afdelingsbeker voor de afdeling waar ze bij staan ingeschreven

We hopen dat het weer een gezellige contest wordt en dat er veel van de 17 VRZA afdelingen mee gaan doen samen met PI4VRZ/A en PI4CQP/A.

Met vriendelijke groet, Karin Mijnders PA2KM, contestmanager NLC en WAP.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

2 gedachten over “WAP contest editie 2021

 • leuk dat jullie er ook bij zijn met de wap contest.
  we zullen vanuit den helder ook aktief zijn met
  pi4adh vanuit het clubstation.

  graag tot werkens namens pi4adh.

  Beantwoorden
  • Bedankt voor je reactie Marcel. Wij doen al vele jaren mee met deze contest en hopelijk komen we jullie tegen op een van de banden!

   73, Wijnand PA3HFJ.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *