Afdelingsnieuws

Wederom Molendag te Heinkenszand

Op zaterdag 11 mei is het Nationale Molendag. Al vele jaren trekken zendamateurs op die dag naar molens toe om vanaf die locatie verbindingen te maken.

Wij zullen dit jaar weer de molen “de 5 gebroeders” in Heinkenszand gaan activeren. De molen is gebouwd in 1851 en het is een ronde stenen stellingmolen. Hij wordt nog steeds gebruikt als korenmolen.

Actief tussen 10:00 – 16:30 uur

Om 9:00 uur verzamelen een aantal amateurs zich bij de molen om de antennes op te bouwen en we hopen dan om 10:00 uur de ether in te kunnen gaan. We zullen tot ongeveer 16:30 uur actief zijn. We zullen te horen zijn op HF en VHF maar zoals normaal hebben we geen vaste banden of frequenties behalve dan op 2 meter waar we 145.225 MHz bij hebben staan.

Bezoekers zijn welkom. Er is een horecagedeelte aanwezig waar tegen betaling een kop koffie of thee gedronken kan worden en een broodje of iets anders besteld kan worden. Je kunt er ook in het winkeltje diverse meelsoorten kopen en wat andere lekkernijen.

Je kunt ons vinden op de parkeerplaats bij de molen langs het Sloepad. Het adres van de molen is Slaakweg 1, 4451 RB Heinkenszand maar aan die kant is geen parkeermogelijkheid. De molen is die dag natuurlijk te bezichtigen.

Meer informatie over de molen is te vinden op https://www.molendatabase.nl/nederland/molen.php?nummer=1293 en hun eigen site http://www.de5gebroeders.nl/

pa2km

Karin PA2KM was tot februari 2024 de voorzitter van de afdeling Zuid West Nederland, momenteel penningmeester a.i. en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *