28e VRZA QSO Party – PI4ZWN is van de partij

Dit jaar wordt alweer de 28e editie van de VRZA QSO Party georganiseerd. Hiermee wordt de verjaardag van de VRZA gevierd. Het is een gezellig samenzijn in de ether, waarbij de afdelingsstations een speciale rol spelen. PI4ZWN is in 2018 wederom van de partij.

Op zondag 25 november zal de ZWN Clubshack vanaf 11 uur geopend zijn en QRV zijn op 80 meter (3.650 – 3.750 MHz) en 2 meter (145.225 MHz) om QSO’s te maken met iedereen die dat maar wil. Daarnaast is er zoals gebruikelijk onderling QSO in de shack. Om de feestvreugde verder te verhogen stuurt het VRZA bestuur ons een lekkere taart. Iedereen is van harte welkom, on the air of live in de clubshack, om ons feestje mee te vieren. We zijn die dag tot minstens 14 uur actief. Graag tot horens / tot ziens!

20171126-VRZA-QSO-Party-02Aankondiging VRZA QSO Party

Toen we de party in de vorige eeuw opgestart hadden konden we niet bedenken dat we het 27 jaar zouden volhouden. Nou het is dus zover op 25 november 2018 gaat de 28e editie van start. We zullen werken op 2 meter en op 80 mtr in het bandsegment 3.650-3.750. De QSO party is van 11.00 – 14.00u. lokale tijd.

Deze QSO party zal in het teken staan van een gezellige bijeenkomst via de radio, waarbij zo veel mogelijk V.R.Z.A. clubstations in de lucht zullen zijn. Het is GEEN contest, dus u behoeft ook geen volgnummers uit te wisselen.

Wel kunt u deze dag het bijzonder mooie DIVISIONAL AWARD in de wacht slepen met de vermelding “28e V.R.Z.A. QSO party 2018 “. Om dit award te behalen wijken we iets af van de normale regels, juist omdat het in een dag te behalen is. Voor het aanvragen van het award dient u op HF 8 en op VHF/UHF 4 PI4 clubstations van de VRZA gewerkt te hebben.

De QSO party wordt gehouden op zondag 25 nov a.s. van 11.00 – 14 .00 uur local time op de banden 80 en 2 meter. De volgende PI4 stations tellen mee voor het award en we moedigen ze dan ook aan om allemaal QRV te zijn:

PI4ADH Helderland    PI4TWN Twente

PI4AVG Achterhoek    PI4VGZ ´t Gooi

PI4DHG Haaglanden    PI4VNL Noord Limburg

PI4EDE Zuid Veluwe   PI4YSM Ysselmond 

PI4EHV Oost Brabant   PI4ZLB Zuid Limburg

PI4FLD Flevoland    PI4ZWN Z-W Nederland

PI4GN Groningen     PI4VRZ/A Kootwijk Radio en mogelijk wisselend

PI4KGL Kagerland    PI4CQP/A Hedel en mogelijk wisselend

Toen we de party in de vorige eeuw opgestart hadden konden we niet bedenken dat we het 27 jaar zouden volhouden

De logs kunt u, binnen 4 weken, mailen aan pg9wham@gmail.com

Voor de aanvraag van het DIVISIONAL award dient u een loguittreksel te sturen aan de award manager:

Marjolein Wobbema PD1MWK, awards@vrza.nl

Aanvragen: o.v.v. Divisional Award en uw call of luisternummer. De awards zijn deze keer geheel GRATIS.

Ook de clubstations moedigen wij aan hun logs op te sturen, daar deze gebruikt kunnen worden ter controle van de aanvragen voor het Divisional award.

Ook onze luisteramateurs moedigen wij aan om hun log in te sturen volgens de normale regels, dus niet meeliften met een station.

Wij wensen ieder veel plezier toe op 25e nov. en hopen velen van u te ontmoeten. Tot werkens.

W.A. Visch PG9W, Manager QSO party.

PS, Denk er wel aan dat op 80 mtr de condities kunnen toenemen, hetgeen het lekker spannend kan maken.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

2 gedachten over “28e VRZA QSO Party – PI4ZWN is van de partij

 • 12 november 2018 om 09:08
  Permalink

  Gezellig die dag weer,.
  Zal ik een D-star setje meenemen ?
  Groeten en tot dan rond 1100uur.
  Rene pd0ejn

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *