Verslagen

71e verjaardag van de VRZA gevierd

Sinds ruim 30 jaar wordt de verjaardag van de VRZA gevierd met een QSO-Party. Hierbij zijn altijd een aantal afdelingen QRV met de clubcall om leden te ontmoeten. Maar ook in de clubshack ontmoeten we dan onze leden en belangstellenden.

Dit jaar werd de QSO Party gehouden op zondagmiddag 20 november. Maar eerst moest nog “even” de antennemast teruggeplaatst worden want ja, zonder antennes géén QSO’s uiteraard. Door een groepje van 6 amateurs werd dat varkentje deskundig gewassen. Niets stond meer in de weg om de afdelingscall in de lucht te brengen.

Hoog QRM niveau

“Frequenties van handeling” waren zoals gebruikelijk 80 en 2 meter, dus werden de Kenwood HF-set en de Yaesu FT-897 in stelling gebracht om de verbindingen te kunnen maken. Jammer was wel dat het QRM-niveau op de 80 meterband nogal hoog was, iets wat we overigens van meerdere deelnemers hoorden. Met een beetje fingerspitzengefühl en het oor op de luidspreker konden er toch nog 6 leuke QSO’s op HF gemaakt worden. De antenne was de beproefde FD-4 OCF dipool.

Op 2 meter ging het gelukkig wat beter. Hier werden afwisselend de 2m/70cm combibeam en de X-30 verticale antenne gebruikt. Ongeveer 10 amateurs deelden hier in de feestvreugde. Na de QSO-Party kon tevreden worden vastgesteld dat beide antennes hun werk deden.

Ook ín de shack werd er volop ge-QSO’d want diverse amateurs vonden de weg naar de clubshack en lieten zich niet afschrikken door de regen. Het afdelingsbestuur had voor wat versnaperingen gezorgd en ondertussen werden er de nodige radiotechnische onderwerpen aangesneden. Wie weet wat daar weer uit volgt!

Foto’s van de activiteiten in de shack zijn te bekijken in het Fotoboek.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *