Lezers schrijven

PA3GEO ontvangt SAQ

Deze maand kwam de bejaarde maar nog steeds functionele Zweedse langegolf zender SAQ weer in de lucht. Deze keer was dat in het kader van UNESCO Day. Robert PA3GEO wist de zender te ontvangen, hieronder zijn relaas.

Op 16 november 2022 heb ik de uitzending van SAQ ontvangen op 17.2 kHz in de VLF band. Het ontvangen signaal was ongeveer S8. Er was best veel QRM op de band aanwezig. Mijn locatie was de Oesterdam.

Ook PA1FZH en PA0RDT hebben de zender ontvangen. Mijn radio was een Yaesu FT-817 met converter en de PA0RDT mini whip. De eqsl was snel binnen.

Altijd leuk om dit station proberen te ontvangen. Volgende keer is Christmas Eve.

Robert maakte ook nog een kort filmpje van zijn ontvangstpoging.

pa3geo

Robert PA3GEO is al vele jaren lid van de afdeling ZWN en op vele facetten van de hobby actief. Zo organiseert hij ieder jaar de PACC contest in de clubshack en was hij actief in het afdelingsbestuur.

3 gedachten over “PA3GEO ontvangt SAQ

  • Hoi Robert, bedankt voor je bijdrage. Zelf heb ik een poging vanuit huis gedaan, maar daar was teveel QRM op de lange golf aanwezig om SAQ er uit te kunnen vissen. De DCF tijdseinzender op 77,7 kHz lukte dan weer wel. Op 24 december volgt een nieuwe poging!

    Beantwoorden
  • Peter Hollenstein

    Hallo Robert en gefeliciteerd met de mooie QSL kaart en de succesvolle verbinding.
    Groeten Peter

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *