SK

Anton Snijders, PE1AKN, Silent Key

Op 13 januari 2023 is

Anton Snijders, PE1AKN,

overleden op de leeftijd van 81 jaar.

Anton was geen lid van de VRZA of VERON maar zijn lidmaatschap van de SRS gaat terug tot de tijd van de Angry Nine club, de voorloper van de huidige Surplus Radio Society club.

Anton zijn leven en passie was het verzamelen en restaureren van radio apparatuur in de breedste zin van het woord. Of het nu een eenvoudige omroep ontvanger betrof of een militaire korte kolf ontvanger, Anton repareerde het met het grootste gemak. Niet zelden zag het onder handen zijnde stuk techniek er mooier uit dan toen uit het uit de fabriek kwam. Ook schroomde Anton niet om de nodige verbeteringen aan te brengen.

De diverse radiomarkten en dumpzaken konden jaarlijks rekenen op Anton zijn bezoek. Vele duizenden kilometers hebben we, samen met hem, afgelegd op zoek naar die fantastische ontvanger, prompte zender of mooi stuk meet apparatuur.

Anton was een fantastisch mens, een begenadigd verzamelaar en restaurateur van radio apparatuur, maatje van Janny en vriend van velen. Wij gaan hem vreselijk missen….

Johan (PE1RHC),

Ary (PA0ALV),

Bert (PD3LMB),

Louis (PA0LCE),

Cor (PA0AM),

Willem.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *