Regio 44

Lezing EMF door Bill WB4WB

Komende woensdag 18 januari staat de Zelfbouwavond weer op het programma. Deze keer hebben we een speciale avond want Bill WB4WB komt voor ons een lezing geven over de gevaren van EMF ofwel elektromagnetische velden. Nu zul je wellicht denken, dat is meer iets voor omroepstations met hun grote vermogens, maar ook voor de radioamateur is dit iets om rekening mee te houden.

Bij de ARRL, zeg maar de Amerikaanse Veron en VRZA, is hier al veel aandacht voor en toevallig vernamen we onlangs van John G8YDC dat de zaak van de veldsterktes ook een onderwerp is binnen Ofcom (het Engelse Agentschap Telecom cq Rijksinspectie Digitale Infrastructuur). Voor iedere inzet van RAYNET (Radio Amateurs emergencY NEtwork) moet er een soort Taak Risico Analyse worden ingevuld om te bekijken of voorbijgangers niet worden blootgesteld aan een te hoog veld.

Bill, die momenteel voor familiebezoek in Middelburg verblijft, zal ons meenemen in de termen rondom EMF: wat zijn de gevaren, hoe kunnen we berekenen over welke veldsterktes we het hebben en nog veel meer. De lezing wordt gehouden in de Clubshack van VRZA ZWN en is uiteraard zoals altijd voor iedereen toegankelijk.

Normaal worden lezingen vooral tijdens de Veron Walcheren bijeenkomsten te Middelburg gehouden, echter bij de eerst volgende mogelijkheid is Bill alweer in de US, vandaar deze uitwijk naar de kleinere ZWN-shack. De lezing begint omstreeks 20:00 uur, de shack is vanaf 19:30 uur open. Graag tot dan!

In de eerste versie van dit bericht stond helaas een omissie m.b.t. de situatie in het Verenigd Koninkrijk, dit is inmiddels verbeterd. Met dank aan Dan PA1FZH!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *