C.O.T.A. 2019

C.O.T.A. staat voor Camping On The Air en geeft de start aan van een nieuw seizoen buiten-activiteiten. Op zaterdag 23 en zondag 24 maart kunnen we weer terecht op minicamping Buitenhof aan de Dekkersweg 3 in Lewedorp, zo laat organisator Jan PA3BKZ ons allen weten.

Zoals we al jaren gewend zijn verzamelen we in Middelburg op de parkeerplaats bij de Mortiere Boulevard (tegenover Jysk) en vertrekken om 09.00 uur richting Lewedorp waar we om ca. 09.15 uur hopen aan te komen. Wie op eigen gelegenheid wil komen is vanaf 09.30 uur welkom op de camping.

Tradities ontbreken niet
Karin PD0KM geniet van het oorlam

Volgens traditie zal de nadruk ongetwijfeld liggen op antennes en aanverwante zaken. Omdat we regelmatig thuis geconfronteerd worden met een regelmatig (zeer) hoog storingsniveau is hier de gelegenheid om bijna storingsvrij verbindingen te maken, dus de verwachting is dat daar veel gebruik van zal worden gemaakt. Ook de digitale modes van het WSJT-X pakket, met name het vernieuwde FT8, zullen dit weekend overuren maken.

Zaterdagmorgen om ca. 11.00 uur nemen we even de tijd voor het oorlam en ’s avonds uitgebreid voor de afhaal-Chinees.

De nacht wordt in de ruime kantine doorgebracht onder of naast de tafels met als toegift voor de nacht de nostalgische, rustgevende CW- achtergrond muziek.

Zondagmorgen zorgt chef de cuisine Wim, PAøWDZ weer voor een gezond, voedzaam ontbijt en geeft Frank, PE1EWR ons weer de gelegenheid te kunnen inmelden in zijn 2-meter ronde. Zondagmiddag om ca. 16.00 uur, nadat de kosten betaald, de kantine en het terrein opgeruimd zijn, gaan we weer terug naar huis.

Rosmalen

Als je het weekend vóór de C.O.T.A. in Rosmalen de nodige apparatuur, materialen en/of onderdelen hebt ingeslagen is deze C.O.T.A. de ultieme gelegenheid om het gekochte aan de tand te voelen en te bepalen of de koop gerechtvaardigd was. Zin om een antenne experiment te doen waar thuis geen ruimte voor is? Kom langs en wordt wijzer. Kennis, ervaring en apparatuur is voldoende aanwezig. Wil je iets doen of testen waar meer dan “standaard” (meet)apparatuur voor nodig is, laat het dan weten, indien mogelijk kan er voor gezorgd worden.

Bezoekers die langs willen komen zijn van harte welkom. Een inpraatstation is het hele weekend actief op 145.225 MHz.

Voor verdere inlichtingen, suggesties en deelname: Jan, PA3BKZ ()

Tot ziens bij de C.O.T.A.
Jan, PA3BKZ

Het is pas feest als je bij de C.O.T.A. bent geweest

Handig om mee te nemen:

  • Bord, mok, bestek, eten en drinken voor zover van toepassing.
  • Eigen set en antennes voor je experimenten en eventueel slaapgerei.
Een antennemast wordt in gereedheid gebracht

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *