Nieuwjaarstoespraak 2019

Zoals elk jaar werd ook 2019 ingeluid met een Nieuwjaarsreceptie. Woensdagavond 2 januari stroomde de VRZA ZWN Clubshack dan ook vol met amateurs en aanhang.

Dit jaar was ook John G8YDC aanwezig, velen zullen hem kennen van zijn jaarlijkse deelname aan het Velddagweekend te Lewedorp. Hij was deze dagen op bezoek bij Dan PA1FZH, die uiteraard ook van de partij was. John had een lekkernij uit Engeland meegenomen, n.l. een “butchers pie”.

Bitterballen en meer

Ook aanwezig was Piet PA1PSD, die de gelegenheid te baat nam om zijn vroegere werkomgeving van de “PSD” nog eens te bekijken. Daarnaast werden we ook deze keer weer op bitterballen en meer getrakteerd, gebakken door Laci PD0ROF. Hij doet dit al vele jaren!

Bij een Nieuwjaarsreceptie hoort natuurlijk ook een Nieuwjaarstoespraak. Voorzitter Karin PD0KM kweet zich zoals altijd prima van deze taak. Voor hen die niet aanwezig konden zijn plaatsen we hieronder de integrale tekst.

Welkom allemaal en een Gelukkig Nieuwjaar

We hebben weer een mooi jaar achter de rug en kijken vooruit naar een jaar waarvan ik hoop dat we weer aan net zoveel of nog meer activiteiten gaan deelnemen.

Zo hadden we vorig jaar als nieuwe activiteit de Nationale Molendag waarbij we de Oranjemolen in Vlissingen geactiveerd hebben. Dit was voor herhaling vatbaar. Misschien nog een molen in Middelburg of op Beveland erbij?

Ook nieuw was een 2e Scoutingevenement waarbij zenden en de daarbij behorende techniek een belangrijk onderdeel was: de TeCoHIT. Dit jaar zijn Wouter PD1WL en Karin PD0KM tijdens Pasen weer actief in ’s Gravenpolder.

Ook nieuw was een landelijk initiatief tijdens Open Monumentendag om Forten te activeren. Wijnand PA3HFJ pakte deze gelegenheid op om bij het bunkertje van Dan PA1FZH te gaan staan en die te activeren met de call PB6BB. Ook dit was voor herhaling vatbaar. Michel PD4AVO en René PA3CKP hebben in november tijdens de CQ-WW contest de clubcall in de lucht gezet.

En dit zijn dan 4 nieuwe activiteiten naast de vaste zoals; COTA, JOTA, PACC, NLC, WAP, Velddagen, Lighthouse weekend, antennemeetdag, enz.

Tevens zullen we dit jaar tijdens de opening van de uitbreiding van het Bevrijdingsmuseum te Nieuwdorp een special call in de lucht brengen.

Wij kijken dus vooruit naar een druk, radio actief jaar en ik hoop dat met jullie in goede gezondheid te kunnen doen.

Proost!

Foto´s van de receptie zijn te bekijken in het Fotoboek.

Geanimeerde gesprekken.
Geanimeerde gesprekken, v.l.n.r. Piet PA1PSD, Huub PD0RLX, daarvoor John G8YDC, Mike PA7XG.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *