Regio 44

Camping On The Air editie 2018

Sinds jaar en dag begint het nieuwe seizoen voor het buitengebeuren met de COTA. Deze keer is op onze vaste stek, minicamping Buitenhof aan de Dekkersweg in Lewedorp, het weekend gereserveerd van zaterdag 10 en zondag 11 maart.

Zoals we gewend zijn verzamelen we in Middelburg op de parkeerplaats bij de Mortiere Boulevard (tegenover Jysk) en vertrekken om 09.00 uur richting Lewedorp waar we om ca 09.15 uur aankomen. Ieder die op eigen gelegenheid wil komen is vanaf 09.30 uur welkom op de camping.

De nadruk zal ongetwijfeld liggen op antennes en aanverwante zaken, hoewel er ook heel wat verbindingen gemaakt zullen worden en het nodige aan apparatuur hersteld zal worden. Met een voor de vaste deelnemers inmiddels vrij hoge gemiddelde leeftijd is er een overvloed aan kennis en ervaring aanwezig waar iedereen van kan profiteren en de meeste problemen wel opgelost kunnen worden.

Oorlam wordt niet vergeten

Zaterdagmorgen om ca. 11.00 uur wordt het oorlam en ’s avonds de afhaal-Chinees natuurlijk niet vergeten, net zoals de gebakken eieren met spek van Wim, PA0WDZ op zondagmorgen en het inmelden in de 2-meter ronde van Frank, PE1EWR. Om te blijven overnachten is er in de kantine voldoende ruimte op, onder of naast de tafels met als extra de nostalgische, rustgevende CW- achtergrondmuziek. Zondag rond 16.00 uur, nadat de kantine en het terrein weer opgeruimd zijn gaan we weer terug naar huis.

Zin om eindelijk die “onbruikbare, defecte antenne” te kunnen gebruiken, of dat experiment te doen waar thuis geen ruimte genoeg voor is ? Kom langs en wordt wijzer. Nog altijd geldt: niet  geschoten is altijd mis! Doe inspiratie op en schaf een week later in Rosmalen aan wat je toch nog nodig blijkt te hebben.

Zijn er speciale dingen die je wilt doen of testen waar meer dan standaard apparatuur voor nodig is laat het even weten, dan kan er (indien mogelijk) voor gezorgd worden. Bezoekers die langs willen komen zijn natuurlijk van harte welkom. Een inpraatstation is het hele weekend actief op 145.225 MHz.

Voor verdere inlichtingen, opmerkingen en/of deelname: Jan, PA3BKZ. (e-mail: ) Tot ziens op de COTA.

Jammer als je moet zeggen: “had ik dat maar niet gemist, weer een jaar wachten”

Handig om mee te nemen:

  • Bord, mok, bestek, eten en drinken voor zover van toepassing
  • Eigen set en antennes voor je experimenten
  • Eventueel slaapgerei

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *