Lezers schrijven

Ervaringen van PC4C in de PACC 2024

Menno PC4C stuurde ook een artikel in over zijn belevenissen tijdens de PACC contest editie 2024. Hij was present bij PI4WAL en werkte ook thuis nog de nodige stations.

Nadat ik op vrijdag mijn antenne park even visueel had geïnspecteerd (na de snoeiwerkzaamheden), nou ja die ene draad moet ik zeggen maar toch, hij hangt er nog dus ja dan moet je ook maar even mee aan de slag. Na zaterdag eerst een aantal uurtjes in de shack bij PI4ZWN (PI4WAL in de contest) waar ik samen met de kersverse voorzitter een aantal qso’s mocht loggen er toch ook maar zelf een aantal in het log stampen. Met de microfoon in de hand en Michel PD4AVO naast me voor het loggen maar eens een paar stations gezocht (S&P in contest taal) en gewerkt natuurlijk…

Na de nodige koffie en wat lekkers en nog een uurtje babbelen met iedereen maar eens op huis aan (en ja de tunnel was open mijn geluk weer)….

Flexradio SDR aangeslingerd

Eenmaal thuis maar eens de set aanslingeren dan maar…. PC aan, logprogramma goed zetten en natuurlijk de set (Flexradio SDR) aan en dan maar eens kijken wie er mij wou werken of niet want daar kwam de eerste vertraging al weer aan…..

Uiteindelijk toch kunnen beginnen (rond 20u) na nog even gekeken te hebben op de hoge banden was ik toch al snel gebonden aan de lage banden. Dus dan maar even 40 en 80 mtr op mijn schermpje gezet en begon ik beide banden af te zoeken en werkte ik al gauw een station of 10 door een keer de 40mtr over te gaan. Maar Ik had al snel door dat het een stuk drukker was op 80mtr dus snel daar eens over de band dat ging beter en voor 22u stond de teller al boven de 50….

Dat kan beter dacht ik dus even… met een beetje hulp overgeschakeld naar CW of eigenlijk erbij en dat was toch wel een klein succesje moet ik zeggen wat om 01u stond de teller een stuk hoger..

Nadeel van ploegendienst

Snel mijn bedje in want de strepen begonnen op punten te lijken en mijn gehoor was het zachte geruis op de achtergrond ook zat.

En dan komt het nadeel van het werken in de ploegen weer tevoorschijn en dus was ik om 7u al weer beneden maar ja ik kon nog een paar uurtjes knallen dacht ik.. Voor 8u stond het eerste qso erop op 10mtr dan nog wel en zo volgde er nog een paar waarna 15mtr aan de beurt was… toen ik op 10mtr niet veel nieuws meer hoorde geschakeld naar 20mtr waar er nog eens een flink aantal volgde…

Helaas komt er aan alle pret toch weer een eind en mocht ik 152 qso’s in het log zetten.

Voor de liefhebbers

Voor de liefhebbers nog een beschrijving van de setup… mijn pc is voorzien van 2 schermen waardoor ik op een scherm de set kan bedienen en op het andere scherm mijn logboek heb open staan. Nog een aantal slimme stukjes software zorgen dat ik heel snel kan schakelen tussen de 2 vfo’s die ik tegelijkertijd kan benutten (Set heeft 2 onafhankelijk ontvangers units) helaas op dit moment maar een antenne voor hf… misschien in de toekomst nog eens een mast met een mooie 3 bander ofzo erop…

Verslag van Menno PC4C. Heb je ook wat te delen met onze lezers over onze radiohobby? Stuur je artikel aan de webredactie: .

Snel mijn bedje in want de strepen begonnen op punten te lijken

Menno PC4C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *