SK

Herman Wolters, PA3ALX, Silent Key

Op 13 maart 2024 ontvingen we het bericht dat 9 maart 2024 OM

Herman Wolters, PA3ALX

op 9 maart 2024 is overleden, lid van de VERON afdeling Walcheren, in de leeftijd van 82 jaar.

Herman was als oud marconist en medewerker bij Radio Holland, altijd actief in CW. Jaren lang leidde hij op zondagochtend het Benelux QRP net in CW. Ook was hij een fervent luisteraar van de Zweedse machinezender SAQ en bij veel uitzendingen kwam zijn call voor op de lijst met luisteraars.

Opgeleid met buizen technologie in de jaren 60 was hij als zelfbouwer veel bezig met het restaureren van oude ontvangers maar ook bouwde hij de Splinter QRP CW transceiver met halfgeleiders. Naast BQC lid was hij ook lid van de G-QRP club.

Via Herman kwamen we ook in contact met de mensen van Stichting Bunkerbehoud, wat uiteindelijk leidde tot onze radio deelname aan Bunkerdag bij de bunker 618 in Middelburg.

We wensen zijn XYL, QRP’s en klein-qrp veel sterkte met dit verlies.

Namens de drie samenwerkende afdelingen;
VERON afdeling Walcheren,
VERON afdeling Vlissingen en
VRZA afdeling Zuid-West Nederland,

Dan de Bruijn, PA1FZH
Voorzitter afdeling Walcheren van de VERON

pa1fzh

Dan PA1FZH is voorzitter van de afdeling Walcheren van onze zustervereniging Veron en organiseert mede veel activiteiten voor de gezamenlijke afdelingen op Walcheren. Tevens is Dan actief voor DRCO.

Een gedachte over “Herman Wolters, PA3ALX, Silent Key

  • PA3ALX sk werd in 1998 abonnee van Morsum-Magnificat dat nog steeds bestaat, Herman haakte later door dispuut met Pieter PA3BWA sk af, Echte radiotelegrafisten sterven dus uit.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *