Regio 44

COTA ook in 2024 in Lewedorp

Gedurende het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 maart is de eerstvolgende editie van Camping On The Air, ook wel bekend als de COTA.

Een grote verwarmde kantine met keuken, bar en toilet, slaapgelegenheid onder de tafels, een gezellig gezamenlijk warm diner op zaterdagavond, een groot leeg grasveld voor experimenten, tijd en ruimte voor onderling QSO….. zomaar enkele ingrediënten die gedurende het weekend aanwezig zijn op de jaarlijkse COTA bij de familie Dekker op camping Buitenhof, gelegen aan de Dekkersweg in Lewedorp. Een plek waar we al jaren graag mogen komen.

Gezamenlijk vertrek

We verzamelen zaterdagochtend 23 maart vanaf 08.45 uur op de parking Mortiere voor de grote Blokker. De deelnemers die al vroeg op weg gaan, rijden om 09.00 uur achter elkaar aan richting Lewedorp. Regionaal inpraat 438.4375 MHz & lokaal tijdens de COTA op 145.225 MHz. Natuurlijk staat het ieder voor zich om later die ochtend te komen, of de middag en/of de avond, of zelfs zondag waar we vanaf 09.00 uur vast weer wakker zijn om nieuwe gasten te ontvangen.

Lunchpakket neem je zelf mee, diner doen we met de dan aanwezige deelnemers en gasten. Veel tradities zullen gedurende het weekend de revue passeren, zoals bepaalde samenkomsten die iets te maken hebben met een hapje en/of een drankje….. en heel veel meer! Koffie en thee is aanwezig, de rest neemt iedereen zelf mee. Verschillende kratten met coax, luister- en zendapparatuur, soldeerstations, SDRplay- en SDR dongels, Mini-Whipes, analysers, uitschuifbare mastjes, antennes, boodschappen etc. sieren de kantine en het grasveld buiten.

Luchtbed mee

Het is ook een mooi moment om je eigen suitcase mee te nemen, deze ter plekke aan te passen en/of uit te breiden. Leuk voor latere momenten op bijvoorbeeld Oranjeplaat. Blijf je slapen ? Dan is een luchtbed, slaapzak, toilettas en kussen handig om mee te nemen.

Handig om te weten

Op zaterdag 23 maart kun je tijdens de COTA meer te weten komen over de QO100 satelliet.

Info o.a. via https://www.pa3eki.nl/qo100/qo100.htm & https://pa1bm.nl/qo-100

Op zondag 24 maart kun je vanaf 10.30 uur berichten decoderen met de Enigma-E exemplaren.

http://pi4wal.nl/bestanden/foto’s/PA1FZH/Zelfbouw/Enigma-E/Enigma-E_PA1FZH_2023.pdf

Deelnemers / bezoekers betalen net als vorig jaar per dag 5 euro voor koffie / thee / bezoek. VERON WAL en VRZA ZWN vullen de onkosten aan.

Meer informatie is te verkrijgen bij Michel PD4AVO.

Beelden van vorig jaar kunnen worden teruggekeken via het Fotoboek.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *