Regio 44

Geen Lighthouse weekend dit jaar in Regio 44

Zoals eerder al aangekondigd, is de kleine vuurtoren op de Zeedijk in Westkapelle (het ijzeren torentje) dit jaar niet toegankelijk. De reden hiervoor is dat er een ernstige verzwakking in de constructie is ontdekt en Rijkswaterstaat om veiligheidsredenen heeft besloten de toren te sluiten.

Daarnaast heeft de gemeente Veere parkeergeld ingesteld voor mensen die op de Zeedijk parkeren. Aangezien wij daar als zendamateurs ook onder vallen, is het economisch-technisch niet handig om één of meerdere voertuigen met een losse mast naast het torentje te parkeren.

De hoge toren is nog wel toegankelijk maar vanwege de vakantie is het wel heel erg lastig om de toren te bemensen. We missen ook ons vaste station bij het Polderhuis voor de berichten van de kinderen.

Vandaar dat we hebben besloten om dit jaar een keer over te slaan. We houden een goed contact met de beheerder van de torens en we gaan er vanuit dat we in 2023 weer vanaf beide torens “in de lucht” kunnen komen.

pa1fzh

Dan PA1FZH is voorzitter van de afdeling Walcheren van onze zustervereniging Veron en organiseert mede veel activiteiten voor de gezamenlijke afdelingen op Walcheren. Tevens is Dan actief voor DRCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *