Verslagen

Maandelijkse vossenjachten goed bezocht

Ook in dit jaar wordt er van april t/m september op de vierde woensdag van de maand een recreatieve 80m vossenjacht gehouden. Over belangstelling is niet te klagen, een aantal amateurs vindt dit nog steeds een leuke activiteit!

De meest recente editie vond op 22 juni plaats, met vijf deelnemende teams. Naast regelmatige deelnemers als Piet PE1NPX met dochter en kleinkinderen, Piet PA0CWF en Wim PA0WDZ, Robert PA3GEO en Jos PA11208 en Wijnand PA3HFJ en Karin PA2KM was deze keer ook de op Walcheren vakantie vierende Alex PA1FOX met XYL present. Enige jaren geleden heeft hij ook al eens meegedaan dus dit was een leuk weerzien.

Extra motivatie

Vos van dienst Dan PA1FZH had zijn Landrover Defender weer op een leuk plekje geparkeerd alwaar hij vanaf 19:30u. het signaal op 3570 kHz op gezette tijden in de lucht bracht. XYL Elna verzorgde de “catering” in de vorm van koffie en thee en overheerlijke appeltaart, uiteraard zelf gebakken. Dit was zeker een extra motivatie om de vos op te sporen. Peter PA11578 was rechtstreeks naar de vos gekomen, hoewel zijn vossenjacht ontvanger nog niet gereed was wilde hij de activiteit niet missen en er van leren. Ook Wouter PB1WL kwam nog even de sfeer proeven, hij was te laat van het QRL terug om nog actief te kunnen jagen.

Alle deelnemers wisten de vos te vinden na het uitvoeren van de nodige peilingen. Daar zal het prachtige weer vast aan hebben bijgedragen. Omstreeks 21:15u. werd door een ieder de thuisreis weer aanvaard.

De volgende vossenjacht staat gepland op woensdag 27 juli. Wil je meer weten over onze vossenjachten? Steek je licht op tijdens de afdelingsbijeenkomsten of mail naar .

Foto’s van deze en andere edities zijn in het Fotoboek te bekijken.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *