Geslaagde contest- en klusmiddag

Zaterdag 27 oktober hebben enkele leden vanuit Vlissingen de call PI4ZWN in de lucht gebracht tijdens de CQWW SSB Contest. Daarnaast is er klein onderhoud in de clubshack gepleegd.

René PA3CKP en Michel PD4AVO vonden de CQWW SSB Contest een mooie gelegenheid om de call PI4ZWN weer eens te activeren. De antenne mogelijkheden in de Binnenhaven te Vlissingen (locatie clubshack VRZA ZWN) geven tenslotte meer mogelijkheden dan (soms) de situatie thuis.

20181027-CQWW-Contest-04Ook Menno PC4C was zaterdagmiddag aanwezig, hij passeerde met zijn motor het tolvrije tolplein op deze vierde zaterdag van oktober. Bert PD1LBG en zijn YL Helena kwamen tijdens hun middagtour bij de operators langs voor mentale ondersteuning.

Nieuwe set getest

Deze middag was mede bedoeld om de nieuwe set van René (ICOM-7300) te testen. De aanwezigheid van Menno kwam daarom prima uit, want hij kon mooi zijn kennis delen. Het gebruik van de MFJ-929 (Automatic Antenne Tuner) maakte het mogelijk om de langdraad antenne prima af te regelen (SWR).

20181027-CQWW-Contest-03De verre verbindingen op met name 21 MHz verliepen prima. Stations als ZX2B en PY2KJ (Sao Paulo, Brazilië) gaven 5-9 als rapport. Daarnaast zijn ook contacten gemaakt met veel stations uit (Oost)Europese landen (14 MHz). Al met al een geslaagde middag op HF!

De rolgordijnen hangen!

Naast het maken van verbindingen is er ook tijd genomen om klein onderhoud te plegen aan de clubshack van de VRZA afdeling Zuid West Nederland. Met behulp van wat handgereedschap én de technische kennis van de aanwezigen zijn zaterdag twee nieuwe rolgordijnen voor de ramen opgehangen. Doel hiermee is de directe inkijk weg te nemen, daarom zijn rolgordijnen gebruikt waar je moeilijk naar binnen kunt kijken maar waarmee je nog wel naar buiten kunt kijken. Het kleed ook prima aan bij het interieur van de shack.

Terugkijkend hebben we een leuke middag gehad, wat zeker uitnodigt om vaker vanuit de clubshack mee te gaan doen aan radio-evenementen.

In het Fotoboek zijn nog wat meer foto’s van deze middag te bekijken.

20181027-CQWW-Contest-07

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling. Een recente bijdrage is de mede-organisatie van de viering van het 25 jarig bestaan. Sinds 2020 is hij weer lid van het Afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *