Activiteiten in ZWN Clubshack tijdens CQ-WW SSB contest

Jaarlijks vindt in het laatste volle weekend van oktober en november de CQ-WW contest plaats op de bekende HF-banden. Dit is – naar eigen zeggen – de grootste radiowedstrijd ter wereld met zo’n 35.000 deelnemers! De oktober editie is de SSB contest, terwijl in november de CW liefhebbers aan de bak kunnen.

Het doel van de contest is om zoveel mogelijk verbindingen te maken met zoveel DXCC entiteiten (zeg maar “landen”) en CQ-zones als mogelijk. Het is dus een drukke contest met zowel mega-stations van de grote contestgroepen als amateurs die met eenvoudige middelen een paar uurtjes mee willen doen, en alles wat daar tussen zit. Het is in ieder geval een leuke gelegenheid om je spullen eens te testen en/of in korte tijd veel QSO’s te maken.

CQ-WW data 2018Michel PD4AVO en René PA3CKP hebben het plan opgevat om vanuit de PI4ZWN Clubshack een aantal uur actief te zijn in de SSB versie van deze contest. Zij zullen op zaterdag 27 oktober van 13 uur tot 20 uur meedoen met hun eigen apparatuur. Belangstellenden zijn van harte welkom om gedurende hun “optreden” een kijkje te komen nemen.

Contest-info

Wil je meer weten over deze contest, bijvoorbeeld wat de exacte tijden zijn, hoe je jouw log in kunt sturen en wat de onvermijdelijke contest-reglementen precies inhouden? Neem dan een kijkje op de website van de CQ-WW contest. Er staat zelfs een Nederlandse vertaling van de reglementen online!

We wensen René en Michel in ieder geval veel plezier en succes, we zien t.z.t. graag een verslagje tegemoet!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *