Gewijzigde opzet N/F-cursus

Na een inventarisatieronde en een informatiebijeenkomst zijn we in Regio 44 na de zomervakantie van 2018 gestart met een cursus die opleidt tot het examen voor het verkrijgen van de N- en F-vergunning.

Bij deze cursus ligt de nadruk op zelfstudie via de DLZA; Digitale Leeromgeving voor Radio Zendamateurs. Daarnaast is er maandelijks de mogelijkheid om ervaringen te delen en vragen te stellen aan de drie cursusbegeleiders tijdens de cursusbijeenkomst in de VRZA ZWN clubshack. Tevens wordt daar indien gewenst een thema behandeld.

Ook kunnen vragen worden gesteld op het forum dat voor dit doel op de website van ZWN is ingericht én is er Teamspeak via DLZA waarmee gezamenlijk gesproken kan worden met cursisten en begeleiders om elkaar verder op weg te helpen.

Aantal deelnemers slinkt

In september is de cursus met 15 deelnemers van start gegaan. De eerste cursusavonden werden goed bezocht. Inmiddels zijn er echter 3 deelnemers voor het F-examen geslaagd (hoera, doel behaald!) maar ook een flink aantal andere cursisten om allerlei redenen tijdelijk of definitief gestopt met de cursus.

Een en ander betekent dat de cursus in een andere modus voortgezet gaat worden, want het is niet doenlijk om voor een enkeling een uitgebreide cursusavond te organiseren, daar gaat namelijk behoorlijk wat voorbereidingstijd in zitten voor de begeleiders. Deze avond op de vierde donderdag van de maand komt daarom te vervallen. Ook voor de Teamspeak avond ontbreekt kennelijk de belangstelling, dus ook deze wordt niet voortgezet.

Gewijzigde opzet

Er blijven echter voldoende mogelijkheden over voor de cursisten om met vragen en problemen te komen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de afdelingsbijeenkomsten van VERON Walcheren en VRZA Zuid West Nederland, maar zeker een uitgelezen moment daarvoor is de Techno Avond van VRZA ZWN op de derde woensdag van de maand. Er is dan alle tijd om in de cursusstof te duiken en indien van tevoren aangekondigd kan er evt. ook wat voorbereid worden.

Daarnaast kunnen de DLZA-begeleiders via Teamspeak bereikt worden, blijft het forum actief en is er nog steeds het speciale emailadres waar men de cursusbegeleiders kan contacteren.

Inmiddels zijn de cursisten via email geïnformeerd over de wijzigingen in de cursusopzet. We wensen de doorzetters veel succes met het leerproces!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *