Regio 44

Reminder: komend weekend volop velddagactiviteiten!

Bij deze willen we onze trouwe lezers er nog eens aan herinneren dat er de komende dagen een tweetal velddag activiteiten zijn te beleven in Regio 44. En aangezien er uitstekend weer wordt voorspeld is dit dus bij uitstek de gelegenheid om buiten met de radiohobby bezig te zijn.

Eerder zijn er via de gebruikelijke kanalen al aankondigingen verschenen over deze activiteiten. Het betreft de Familievelddag op dagrecreatieterrein “de Piet” en het Velddagweekend op camping Buitenhof te Lewedorp. Beiden kennen inmiddels een lange traditie.

Familievelddag

Allereerst is er de Familievelddag die altijd op Hemelvaartsdag wordt gehouden. Deze dag is een mix van een gezellig samenzijn van amateurs met familieleden en het “spelen” met radio in de breedste zin des woords. Sinds jaar en dag wordt deze dag georganiseerd op dagrecreatieterrein “de Piet”, aan het Veerse Meer dus, in de buurt van vliegveld Midden Zeeland.

De Familievelddag vindt plaats op donderdag 30 mei. Lees de details in de oorspronkelijke aankondiging.

Velddagweekend

Eens in de zoveel jaar valt de Familievelddag samen met dat ándere buitengebeuren, n.l. het Velddagweekend. Deze wordt n.l. altijd tijdens de jaarlijkse VHF/UHF-velddag contest georganiseerd. En als Hemelvaartsdag net voor dat weekend valt dan maken we er uiteraard een extra lang (kampeer)weekend van! Ook hier is het recept ongewijzigd, dus knutselen aan antennes, je nieuwe set uitproberen, meedoen aan de velddagcontest en tussendoor gezellig een biertje drinken; alles kan!

Het velddagweekend vindt plaats van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni. Lees de details in de oorspronkelijke aankondiging.

Oh ja, nog even dit…

Voor beide activiteiten geldt: je zorgt in ieder geval voor je eigen natje en droogje (meer mag ook), en neem een stoel en een drinkmok mee!

Hugo PA5PHO zet onder toezicht een 2 meter beam in elkaar.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *