Laatste vossenjacht van het jaar op Zuid Beveland

Ook dit jaar hebben we in de “goed weer” maanden weer iedere vierde woensdag van de maand een 80 meter vossenjacht gehouden. Deze jachten, die goed bezocht werden, vonden steeds op het westelijke deel van Walcheren plaats.

Voor de laatste reguliere jacht van dit seizoen, te houden op woensdag 25 september, is door de deelnemers besloten om het eens een keer op Zuid-Beveland te laten plaats vinden. Zo kunnen de jagers hun jachtinstinct in een andere, voor de meesten ook minder bekende, omgeving laten gelden.

Beperkt jachtgebied

Wijnand PA3HFJ en Karin PA2KM zullen als vos optreden, en in hun achtertuin (neem dit niet letterlijk 🙂 ) een mooi plekje uitzoeken om de vossenjachtzender op te stellen. Om het zoekgebied niet al te groot te maken is er een omkadering aangebracht zoals op bovenstaande kaart (klik er op voor het complete plaatje) is aangegeven. Ruwweg ligt het jachtgebied tussen Arnemuiden en Goes, en het Veerse Meer tot de Westerschelde-tunnelweg.

De peilingen worden bekeken.

Als je nog een kaartafdruk van het gebied nodig hebt laat het dan z.s.m. weten via , dan kunnen we ervoor zorgen dat deze voor woensdag bij je is. Dit emailadres kun je ook gebruiken als je nog andere vragen over het vossenjagen mocht hebben.

Tot slot nog een tip: in september wordt het alweer vroeg donker, zorg dus voor een werkende zaklamp om bij te lichten! Je hebt uiteraard sowieso een portofoon op 145.225 MHz in opgeladen toestand bij je zodat we elkaar kunnen bereiken mocht dat nodig zijn. Veel plezier met deze laatste vossenjacht!

In ons Fotoboek staan al een aantal foto’s van dit seizoen, na deze jacht zullen we dit aanvullen.

Nachtjacht?

In het verleden werd er in de winter vaak een zgn. Nachtjacht georganiseerd, een vossenjacht op een vrijdag- of zaterdagavond die uiteraard geheel in het donker verliep en met extra bakens e.d. wat uitgebreider was. Na afloop natuurlijk met een lekkere kop snert o.i.d.

Bij deze willen we de belangstelling peilen voor komende winter. Heb je zin om mee te doen aan een Nachtjacht? Laat het dan weten via . Bij voldoende belangstelling zullen we weer zo’n Nachtjacht organiseren.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Hij is daarnaast één van de begeleiders van de in 2018 gestarte N/F-cursus..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *