Lezers schrijven

Nieuwe poging SAQ uitzending, wij zijn er klaar voor!

Het woord “traditie” lijkt in Regio 44 door het vele gebruik aan attentiewaarde in te boeten, maar het is niet anders want ook dit onderwerp begint toch écht aan de kenmerken hiervan te voldoen: het gezamenlijke ontvangstfeestje van de langegolfzender SAQ op de Oranjeplaat!

Zo kon je een paar maanden geleden hier nog lezen dat de uitzending van SAQ ter gelegenheid van de dag der Verenigde Naties met maar liefst 4 ontvanginstallaties werd ontvangen. Althans, zou wórden ontvangen want helaas ging de uitzending door technische problemen de mist in. Desondanks was het zeer gezellig, zoals je hier nog eens na kunt lezen.

Tradities om te koesteren

Traditioneel (jawel…) komt SAQ op de ochtend voor Kerst in de lucht en dus gaan we een nieuwe poging wagen. Dinsdag 24 december zullen we 08:30 uur lokale tijd gereed staan op de Oranjeplaat om het opstarten van de zender te Grimeton live mee te maken waarna op 09:00 uur de traditionele (jawel…) Kerstboodschap in CW mee te schrijven.

We hopen dat het weer een beetje mee zit en kijk uit naar een leuke radio-actieve afsluiting van het jaar. Wij zullen uiteraard traditiegetrouw (sorry!) 145.225 MHz bijzetten voor de nieuwsgierige thuisblijvers.

Tot slot volgt hieronder de informatie over de SAQ uitzending, zoals deze op de VRZA website is gepubliceerd.


Transmission from Grimeton Radio / SAQ on Christmas Eve, December 24, 2019

In de ochtend van “Christmas Eve”, 24 december, zullen we proberen de oude Alexanderson 200 kW-zender uit 1924 op te starten en een kerstbericht verzenden op VLF 17,2 kHz in CW. De zender wordt afgestemd rond 08:30 (07:30 UTC) en een bericht wordt verzonden om 09:00 (08:00 UTC).

Gasten zijn welkom om de uitzending bij te wonen in het radiostation in Grimeton vanaf 08:00 lokale tijd. De Alexandervereniging regelt gratis koffie- en kerstkoekjes. Geen toegangsprijs.

Voor degenen onder u die niet aanwezig kunnen zijn, zullen we het evenement live uitzenden vanuit Grimeton, Zweden op ons YouTube Channel.

NIEUW!

ONLINE ONTVANGSTVERSLAGFORMULIER – GEEN RAPPORTEN meer per E-MAIL!

We introduceren een nieuw online SAQ reception report form  dat door luisteraars kan worden gebruikt om de ontvangst van SAQ-uitzendingen te melden.

We vragen luisteraars vriendelijk om geen SAQ-ontvangstrapporten via e-mail te verzenden.
QSL-rapporten aan SAQ worden graag ontvangen via:

The Alexander Association
Radiostationen Grimeton 72
SE-432 98 GRIMETON
ZWEDEN

Het amateurradiostation SK6SAQ zal QRV zijn op de volgende frequenties:

  • 7.035 kHz CW of
  • 14.035 kHz CW of
  • 3.755 kHz SSB

Er zijn meestal twee zenders in de lucht tijdens de uitzending. Meer informatie op de website van Werelderfgoed Grimeton Radio station en The Alexander Association. Zie grimeton.org of alexander.n.se.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *