Afdelingsnieuws

Onderhoudsbeurt voor ZS6BKW antenne

“Alsof de duvel ermee speelde” liet onze ZS6BKW antenne die al vele jaren boven de clubshack hangt het regelmatig afweten, juist als deze voor activiteiten als de PACC contest hard nodig was. Meestal betrof het malheur met de 450 ohm voedingslijn.

Deze raakte in het verleden nogal eens beschadigd omdat deze in de wind tegen het platte dak schuurde. En waaien kan het daar aan de Binnenhaven in Vlissingen!

Vervangingsactie

De laatste actie was het vervangen van de 450 ohm lintlijn met een open lijn voorzien van “geprinte” afstandshouders. Op zich was dit ook een mooie oplossing, echter bleek na verloop van tijd dat het gebruikte materiaal niet voldoende UV-bestendig was. Eén voor één braken de afstandshouders af waardoor de open lijn tordeerde en onbruikbaar werd.

Afgelopen zaterdag hebben Jeroen PE1MWB, Robert PA3GEO en Wijnand PA3HFJ de open lijn weer vervangen door nieuwe 450 ohm lintlijn. Deze keer is deze echter langs de mast en muur vastgezet waardoor slijtage door schuren e.d. niet langer kan gebeuren. Tevens werd de hijslijn waarmee het voedingspunt in de mast zit vervangen want ook die had z’n langste tijd gehad. Zij die wel eens een dergelijk stuk touw bij de Action hebben gekocht weten waarom… 🙂 

Hopelijk kunnen we nu voor langere tijd ongestoord genieten van de HF-antenne bij de PI4ZWN clubshack!

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *