Afdelingsnieuws

Ontmanteling antennepark

We hebben het hier al eerder vermeld, helaas moeten wij dit jaar onze mooie clubshack gaan verlaten. De gemeente Vlissingen heeft andere plannen met de locatie. Het afdelingsbestuur heeft inmiddels al de nodige acties ondernomen om een ander onderkomen te vinden, meer hierover later.

Hoewel de exacte datum van ons vertrek nog niet bekend is, willen we niet wachten tot het laatste moment met opruimen van spullen. Eén van de grotere klussen is uiteraard het ontmantelen van het antennepark. Hiervoor zijn vandaag de eerste voorbereidende werkzaamheden gestart. Ook is er een datum geprikt voor die grote klus.

Voorbereidingen

Vandaag hebben Jeroen PE1MWB, René PA3CKP en Michel PD4AVO alvast de draadantennes (ZS6BKW en FD-4) die boven de clubshack hingen verwijderd. Tevens zijn de coaxkabels van de antennes uit de aansluitkast losgemaakt en alvast naar buiten gevoerd, en hetzelfde geldt voor de rotorkabels. Dat scheelt de nodige tijd op de dag dat de masten gestreken gaan worden.

Neerhalen

Op zondag 29 mei zullen we de 2 antennemasten gaan neerhalen. Dit gaan we natuurlijk wel met beleid doen. Er zitten tenslotte nog antennes in die we graag willen hergebruiken en we hopen ook de kleinste mast nog te kunnen herplaatsen bij een nieuwe locatie. Daarom hebben we een ploeg leden via een datumprikker gevraagd om mee te helpen.

Zondag om 9.30 uur verwachten we een ieder die zich heeft opgegeven via de datumprikker bij de clubshack.

Helaas zijn een paar vaste deelnemers afwezig. Mocht je geen datumprikker hebben gehad en dit stukje lezen en denken: “Hé, daar wil ik wel een handje bij helpen”, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Laat het dan wel nog even weten bij Karin PA2KM want als er te veel helpers zijn lopen we elkaar in de weg.

Uiteraard zorgen wij voor koffie en thee en tussen de middag hebben we soep en een broodje.

We hopen dat we jullie voor de zomer kunnen vertellen of en waar we onze nieuwe clubshack hebben.

Tijdens de werkzaamheden in en rond de clubshack worden de nodige foto’s geschoten die je in het Fotoboek kunt bekijken.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *