Afdelingsnieuws

Open Radio Huis: baluns en antennetuner(s) 

Met de zomer én de onlangs gehouden barbecue achter ons kijken we uit naar het najaar waar de donkere avonden weer aanstaande zijn. Het zijn de avonden waar het weer koeler is in menig radioshack, en waar luister- en zendamateurs evenals andere radio-belangstellenden hun radiohobby (weer) oppakken.

Niet iedereen is in de gelegenheid om thuis grootschalig te experimenteren, zoals met mastjes, antennes en/of grotere vermogens. Of er is door de weeks niet altijd tijd voor de hobby, of in de zomer juist niet in de weekenden waar bijvoorbeeld op Oranjeplaat soortgelijke activiteiten worden gehouden.

Daarom is er komende zaterdag 24 september weer het Open Radio Huis: dé plaats om samen met de andere aanwezigen samen te experimenteren op gebied van de radiohobby. Dit keer gaan we o.a. aan de slag met baluns en antenne tuner(s). 

Er kan meer!

Maar er kan meer: solderen, boren, antennes maken én vergelijken, verbindingen maken op de korte golf met de TS-430S én de onlangs opgehangen FD4 maar ook onderling QSO, probleemvraagstukken oplossen op je computer of het programmeren van je portofoon, mobilofoon of scanner.

Heb je zelf ook een idee om zaterdag (of op een ander moment) te willen gaan doen ? Laat het weten via

We zijn er a.s. zaterdag 24 september van 09:00 uur tot 16:00 uur, neem vooral ook je boterhammen mee. Heel de dag koffie- en thee voor slechts 1 euro.   

Graag tot ziens, iedereen is van harte welkom!

Deze activiteit wordt georganiseerd door René PA3CKP en Michel PD4AVO.

Techno Avond

Daarvóór is er nog, zoals iedere derde woensdag van de maand, de Techno Avond. Ook deze activiteit wordt in de VRZA ZWN Clubshack gehouden. En zoals de naam doet vermoeden staat de avond in het teken van de techniek rondom onze radiohobby. En dat kan zeer breed zijn; antennes, meetapparatuur, computers t.b.v. radio, alles kan ter sprake komen.

En soms wordt ook daadwerkelijk de soldeerbout gehanteerd of rondgestruind in de kasten met onderdeeltjes. Of wordt het resultaat van een aantal uren noeste thuisarbeid getoond. Ook proberen we de beginnende amateurs technisch op weg te helpen. Kortom, alles kan, als het maar met radiotechniek te maken heeft!

De eerstvolgende Techno Avond vindt plaats op woensdag 21 september vanaf 19:30 uur. Iedereen is van harte welkom!

Contactpersonen voor de Techno Avond zijn Jeroen PE1MWB en Wijnand PA3HFJ.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *