Afdelingsnieuws

Open Radio Huis: Voorbereiding buitenseizoen

Zaterdag 1 april a.s. is de voorlopig laatste voorjaarseditie van het Open Radio Huis met als thema: “Voorbereiding buitenseizoen 2023”.

Van 09:00 uur tot 16:00 uur uur is iedereen van harte welkom aan de Binnenhaven te Vlissingen waar in- en buiten de VRZA ZWN radioshack genoeg ruimte is voor de juiste voorbereiding op het nieuwe buitenseizoen. 

Neem vooral je antennes mee waarmee je wil experimenteren. Want er hier voldoende ruimte voor. Wil je je radio koffer in orde maken ? Of je eigen set uitproberen in de radioshack? Ook dat is mogelijk komende zaterdag. 

Luisteren en zenden

Natuurlijk kun je ook je zelfbouwprojecten solderen, je nieuwe set in de auto inbouwen (in de overdekte loods) of gewoon lekker achter de HF set verbindingen maken op de FD-4 antenne. Luisteramateurs mogen onder de clubcall PI4ZWN verbindingen maken op o.a. de korte golf, daarbij geholpen door een ervaren zendamateur. 

Eerder was hier de aankondiging van het nieuwe vossenjachtseizoen te lezen. Het Open Radio Huis is een uitgelezen moment om je 80 meter ontvanger te controleren en je de fijne kneepjes van het vak bij te laten brengen door de aanwezige “pro’s”. Ook kun je weer nieuwe kaarten meenemen voor het uitzetten van je peilingen.

Omstreeks 12:30 uur eten we onze boterhammen en/of halen we een broodje bij de buren. Koffie en thee wordt je gedurende de dag aangeboden door de afdeling. 

Graag tot ziens komende zaterdag in Vlissingen, inpraat via 145.225 MHz (simplex) en 438.4375 MHz (PI2VLI repeater)

Vragen? Mail Michel PD4AVO.

pd4avo

Michel heeft zich in het verleden op allerlei gebieden ingezet voor de afdeling, zowel in bestuursfuncties als bij de organisatie van activiteiten. Sinds 2020 is hij weer lid van het afdelingsbestuur, deze keer in de rol van secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *