Regio 44

Vossenjagen in 2023

Het vossenjachtseizoen gaat weer beginnen. Woensdag 26 april zal de vos zich weer ergens op Walcheren verstoppen en vanaf 19.30 uur zal de vos weer te horen zijn in de 80 meter band.

Zoals we gewend zijn zal de vos steeds 5 minuten te horen zijn en daarna 10 minuten stil. Tijdens die 5 minuten kun je de vos peilen met je vossenjacht ontvanger, de voor-achter bepalen, met je kompas de richting in graden bepalen en natuurlijk je peiling op de kaart zetten.

Abacadabra

Klinkt dit nog als abracadabra voor je of wil je nog even extra oefenen? Tijdens het Open Radio Huis van zaterdag 1 april zullen ervaren vossenjagers klaar staan om je te helpen deze technieken onder de knie te krijgen. Ook kun je dan een nieuwe kaart krijgen om je peilingen op te tekenen.

Bij aankomst van de vos is er natuurlijk een lekker bakje koffie of thee en vaak gaat dit vergezeld van iets lekkers.

Tot en met september zal elke 4e woensdag van de maand de vos een plekje zoeken en éénmaal zal dit op Zuid-Beveland zijn. Dat zullen we hier dan bekend maken.

Inmelden voor de vossenjacht kan vanaf 19.15 uur op 145.225 MHz bij PI4ZWN of vooraf bij Karin PA2KM. Tijdens de vossenjacht houden we zoveel mogelijk radiostilte.

pa2km

Karin PA2KM is de voorzitter van de afdeling Zuid West Nederland en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *