HAM-nieuws

TeCoHIT tijdens Paasweekend

In het Paasweekend is het weer zo ver. Vele leden van Scouting Nederland gaan op kamp. Ze doen mee met de HIT. De HIT is een nationaal evenement waarbij op meerdere plaatsen in het land een thema kamp of hike (trektocht) georganiseerd wordt. Een van die themakampen in de TeCoHIT. Deze HIT is een onderdeel van HIT Zeeland en wordt in ’s Gravenpolder gehouden.

24 jeugdleden zullen dan naar het Scoutingclubhuis komen en een weekend lang bezig zijn met onze radiohobby en allerlei onderdelen die daarbij horen zoals een stukje computerkennis, solderen, morse, radiogolven en antennebouw. Spelenderwijs zullen ze dit weekend veel kennis opdoen.

Radioverbindingen

Een van de onderdelen is natuurlijk ook het maken van radioverbindingen. Gedurende het weekend zou het dus kunnen dat je een jonge Scout CQ hoort roepen. We zouden het erg leuk vinden als je dan even antwoord wilt geven. Het zullen natuurlijk geen lange QSO’s zijn omdat het meestal de eerste radio-ervaring zal zijn, maar ze zullen het zeker spannend en leuk vinden als iemand reageert op hun aanroep.

We zijn niet het hele weekend QRV, ons doel is zeker niet om veel QSO’s te maken maar om de kinderen kennis mee te geven en vooral een leuke ervaring op te laten doen. We kunnen actief zijn op verschillende banden in HF en VHF, in spraak en in CW (langzaam hi).

Wat betekent TeCoHIT eigenlijk? TeCo staat voor Techniek en Communicatie, en HIT voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities.

De TeCoHIT vindt dus plaats in het Paasweekend, de grootste kans om PA6HIT te horen (en te werken natuurlijk!) heb je op zaterdag 8 en zondag 9 april.

pa2km

Karin PA2KM is de voorzitter van de afdeling Zuid West Nederland en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. Daarnaast is ze namens het DQB ook de QSL-manager voor Regio 44 en de landelijke Contestmanager van de VRZA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *