Regio 44

Opzet COTA 2020 gewijzigd

Zoals eerder aangekondigd, was het de bedoeling om in het weekend 14 – 15 maart de traditionele Camping On The Air te houden op de camping Buitenhof in Lewedorp.

Zo’n weekend verloopt altijd zonder strak programma maar kent toch wel een paar vaker terugkerende elementen zoals antenne experimenten, zelfbouw, open slopen van en metingen aan sets, gezamenlijke Chinese maaltijd op de zaterdagavond, QSO’s in de diverse modes en zeker het aspect “onderling QSO” is hier erg belangrijk.

Zoals de traditie het nu eenmaal dicteert, is echter ook het “slapen onder de tafels” iets wat ieder jaar weer terugkeert en waar gemiddeld 5 personen gebruik van maken.

Echter: door een aantal oorzaken is dit laatste onderdeel nu teruggebracht tot “één persoon onder de tafel”. Dit is wel heel erg ongezellig voor die ene persoon, die dan bovendien op zondagmorgen in zijn eentje de traditionele eieren moet bakken.

Dit is wel heel erg ongezellig voor die ene persoon

Dan PA1FZH

Daarnaast zien we toch dat de meeste bezoekers meestal op de zaterdagmiddag komen. Daarom hebben we, in overleg met de vaste COTA-gangers, besloten tot een kleine aanpassing in het programma:

De COTA zal dit jaar alleen plaatsvinden op de zaterdag

Het standaard programma zoals vertrek om 09:00u. vanaf de parkeerplaats Mortiere, aankomst in Lewedorp om 09:15u. en gezamenlijk nuttigen van een “Coronavrije Chinees” op zaterdagavond blijft uiteraard van kracht. Ook alle geplande experimenten gaan gewoon door. Louis PE1RNT, zal ook zorgen dat alle bestelde 3D printaanvragen tegen die tijd gereed zijn en in elkaar gezet kunnen worden.

Rond 22:00u. zullen we echter de kantine netjes opruimen, de boerin betalen en huiswaarts keren. De zondag vervalt dan éénmalig. De kosten voor deze ene dag zijn uiteraard ook evenredig minder, dat is dan weer een voordeel voor diegenen die zaterdag komen.  

Uiteraard gaan we er van uit dat de COTA 2021 wel weer in de oude opzet door zal kunnen gaan.

Louis PE1RNT en Dan PA1FZH.

pa1fzh

Dan PA1FZH is voorzitter van de afdeling Walcheren van onze zustervereniging Veron en organiseert mede veel activiteiten voor de gezamenlijke afdelingen op Walcheren. Tevens is Dan actief voor DRCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *