Regio 44

PA71ZRK actief vanuit Watersnoodmuseum

Zoals al jaren plaats vindt, ook wel “traditioneel” genoemd, houdt het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk rondom de herdenking van de ramp in 1953 haar Open Dag. En de zendamateurs zijn dan ook weer van de partij.

Dit jaar is de Open Dag op zaterdag 3 februari. De gebruikelijke crew van amateurs zal weer grotendeels aanwezig zijn om uitleg te geven over de rol van zendamateurs tijdens de ramp, maar ook bij eventuele toekomstige rampen.

Bekend programma

De DRCO, ofwel Delta Radio Communicatie Ondersteuning zal weer met een stand aanwezig zijn om hun kunnen te laten zien. Maar ook zal er apparatuur van de vorige eeuw werkend gedemonstreerd worden, inclusief replica’s van de bekende flessenzender.

Er zal tevens een HF station opgebouwd worden die onder de call PA71ZRK actief zal zijn. Ook aan de QRP’s wordt gedacht met een seinsleutel met decoder; het valt waarachtig nog niet mee om je eigen naam in morse te laten horen!

We kunnen het ons haast niet voorstellen maar ben je nog nooit in dit mooie en interessante museum geweest dan is dit je kans want er is veel te doen. En de toegang is nog gratis ook. Dus wellicht tot ziens in het Watersnoodmuseum!

Het programma van de Open Dag kun je bekijken op de website van het Watersnoodmuseum.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

2 gedachten over “PA71ZRK actief vanuit Watersnoodmuseum

  • Hallo,
    Misschien kom ik jullie als Morsum Magnificat – on4cw – wel een bezoekje brengen …

    Beantwoorden
  • bedankt voor de verbinding goed signaal in het dorpje tempel gemeente Reeuwijk 73 Rob pa3bgq

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *