Afdelingsnieuws

PI4ZWN actief in VRZA WAP Contest

Zaterdag 10 juni vindt de jaarlijkse Worked All Provinces Contest van de VRZA weer plaats. Uiteraard zal ons afdelingsstation PI4ZWN daarbij weer van de partij zijn. In tegenstelling tot eerdere voornemens zal het conteststation op de Oranjeplaat worden opgebouwd.

Het station zal worden bemenst door René PA3CKP, Michel PD4AVO, Karin PA2KM en Wijnand PA3HFJ. Op de 10 meter hoge mast achter op de Landrover van Wijnand en Karin zullen een 2 meter / 70 cm combibeam en een X200 vertical worden geplaatst. Op een tweede wat lagere mast zal een 3 elements beam voor 6 meter en een halve golf verticale antenne voor 4 meter worden gezet.

Reglement

De contest start om 16 uur lokale tijd en duurt tot 22 uur. Vanaf 19 uur mogen eerder gewerkte stations nogmaals worden gewerkt. Zoals de naam al aangeeft dient naast het rapport en het volgnummer ook de provincie van de deelnemende stations uitgewisseld te worden. De provincies en de VRZA afdelingsstations gelden als zgn. multipliers. De verdere details rond de regeltjes van deze contest kun je vanaf de VRZA website downloaden.

We zouden het leuk vinden als de lokale stations ons afdelingsstation ook van puntjes voorzien door één of meerdere QSO’s te maken met PI4ZWN. We zijn meestal wel te vinden op de bekende lokale frequenties.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *