Regio 44

Velddagweekend te Lewedorp

In het weekend van vrijdag 2 t/m zondag 4 juni houden we weer het jaarlijkse Velddagweekend, zoals al vele jaren gebruikelijk op Camping Buitenhof te Lewedorp. Hier hebben we alle ruimte om te experimenteren met antennes, wat nog steeds een fanatieke bezigheid is voor veel amateurs uit Regio 44.

Maar je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot antenne experimenten. Wat dacht je bijv. van de Veron / IARU HF CW Velddagcontest die in dit weekend wordt gehouden, eigenlijk wel een must voor de CW-liefhebber. Meer informatie over deze contest kun je op de Veron website vinden.

Slaapplaatsen

We hebben weer drie plaatsen op de camping gereserveerd waar de tenttrailers van resp. Cor PE1PTQ en Jolande, Dan PA1FZH en Elna, en Wijnand PA3HFJ en Karin PA2KM zullen staan. Op deze plaatsen is ook ruimte om er een kleinere tent bij te zetten. Zo zal Michel PE1PTS ook op de camping overnachten. Laat het even weten indien je dit ook zou willen. Voor grotere kampeermiddelen kun je zelf proberen om nog een plekje op de camping te bemachtigen. Maar alleen overdag komen en thuis slapen kan natuurlijk ook!

Verder willen we dit jaar op de zaterdagavond wederom een barbecue aansteken om gezamenlijk een gezellige maaltijd te hebben. Het uitgangspunt daarbij is dat je zelf je vlees, vis en andere etens- en drinkwaren meeneemt. Dit voorkomt een hoop geregel en je weet zeker dat je het voor jou juiste op de BBQ kunt leggen! Laat wel even van tevoren weten dat je mee doet zodat we kunnen zorgen voor voldoende barbecues. Vorig jaar was het een zeer gezellig gebeuren!

De kleine lettertjes

En dan nu de kleine lettertjes die menig bezoeker vergeet te lezen, zo leert de inmiddels jarenlange ervaring… hi!

 • Iedereen zorgt voor eigen eten en drinken (denk evt. aan de BBQ).
 • Kom je op bezoek, neem dan een stoeltje en een mok mee.
 • Het WAT is dit weekend uiteraard met een delegatie aanwezig, het WAT-tarief is dus vermeldenswaardig en bestaat uit bier en nootjes, dit in ruil voor schier oneindige kennis op antennegebied!
 • Specifieke wensen of hulp nodig? Laat het dan wel tijdig weten zodat er indien nodig voorbereidingen kunnen worden getroffen.
 • De inpraatfrequentie is 145.225 MHz, maar soms zijn we even niet in de buurt van de vaste set, dus roep dan later nogmaals. Ook de 70cm repeater te Vlissingen zal wel bij een van de deelnemers standby staan.
 • Bezoekers worden verzocht hun voertuigen bij de loods te laten staan om het grasveld en de antennes te sparen.
 • Antenne analysers, SWR meters tot 450 MHz en standaard lengte coaxkabel zijn aanwezig.
 • Sets van 160 meter – 70 cm (incl. 4 meter) zijn aanwezig.
 • Sets, antennes en SWR meter voor 23 en 13 cm worden alleen op verzoek meegenomen, laat van tevoren even weten als je hiermee wilt experimenteren.

De VERON afdeling Walcheren en de VRZA afdeling Zuid-West Nederland betalen de kosten voor de niet-overnachtende bezoekers.

Tot slot de samenvatting:

Wanneer    : vrijdagmiddag 2 juni - zondagmiddag 4 juni 
Waar        : Minicamping Buitenhof, Dekkersweg 5 in Lewedorp
Inpraatfreq.: 145.225 MHz en 70cm repeater Vlissingen
Meer info  : mail Wijnand PA3HFJ.

pa3hfj

Wijnand PA3HFJ is de webmaster van www.pi4zwn.nl en als zodanig verantwoordelijk voor zowel het technisch functioneren van de site als de inhoud. Tevens is hij namens het DQB sub-QSL-manager voor Regio 44. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten.

3 gedachten over “Velddagweekend te Lewedorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *